Penne alla arrabiata

Tu je recept na Penne alla Arrabiata v slovenskom jazyku:

Ingrediencie:

  • 300 gramov penne
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nakrájané
  • 1 červená paprika, jemne nakrájaná
  • 400 gramov paradajkových kociek (z konzervy)
  • 1 čajová lyžička sušenej oregana
  • soľ a korenie podľa chuti
  • čerstvé bazalkové listy na ozdobu
  • strúhaný parmezán (voliteľné)

 

Penne alla arrabiata

Postup:

  1. Uvaríme penne “al dente” podľa návodu na obale. Odkvapkáme a dáme bokom.
  2. V hrnci na stredne silnom ohni zohrejeme olivový olej. Pridáme cesnak a papriku a opražíme ich asi 1-2 minúty, kým sa neuvoľní ich vôňa.
  3. Do hrnca pridáme paradajkové kocky a sušený oregano. Ochutíme soľou a korením. Necháme dusiť omáčku približne 10 minút, aby sa chute spojili a omáčka sa trochu zahustila.
  4. Pridáme uvarené penne do omáčky a dôkladne premiešame, aby sa penne rovnomerne obalili omáčkou.
  5. Podávame Penne alla Arrabiata s čerstvými bazalkovými listami a prípadne posypeme strúhaným parmezánom. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *