Tu je recept na Penne alla Arrabiata v slovenskom jazyku:
Ingrediencie:
- 300 gramov penne
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- 2 strúčiky cesnaku, jemne nakrájané
- 1 červená paprika, jemne nakrájaná
- 400 gramov paradajkových kociek (z konzervy)
- 1 čajová lyžička sušenej oregana
- soľ a korenie podľa chuti
- čerstvé bazalkové listy na ozdobu
- strúhaný parmezán (voliteľné)
Penne alla arrabiata
Postup:
- Uvaríme penne “al dente” podľa návodu na obale. Odkvapkáme a dáme bokom.
- V hrnci na stredne silnom ohni zohrejeme olivový olej. Pridáme cesnak a papriku a opražíme ich asi 1-2 minúty, kým sa neuvoľní ich vôňa.
- Do hrnca pridáme paradajkové kocky a sušený oregano. Ochutíme soľou a korením. Necháme dusiť omáčku približne 10 minút, aby sa chute spojili a omáčka sa trochu zahustila.
- Pridáme uvarené penne do omáčky a dôkladne premiešame, aby sa penne rovnomerne obalili omáčkou.
- Podávame Penne alla Arrabiata s čerstvými bazalkovými listami a prípadne posypeme strúhaným parmezánom. Dobrú chuť!