Bolognése špagety recept

Recept na Boloňsku špagety

Tu je klasický recept na Boloňsku špagety:

Ingrediencie:

  • 400 g špagiet
  • 400 g mletej hovädzej čerstvej údeniny
  • 1 cibuľa, jemne nakrájaná
  • 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
  • 2 mrkvy, jemne nakrájané
  • 2 stonky zeleru, jemne nakrájané
  • 1 konzerva (400 g) krájaných paradajok
  • 2 polievkové lyžice paradajkového pretlaku
  • 1 hrnček hovädzieho vývaru
  • 1 čajová lyžička sušeného oregana
  • 1 čajová lyžička sušeného bazalku
  • soľ a korenie podľa chuti
  • nahrubo strúhaný parmezán (na podávanie)
  • čerstvá bazalka alebo petržlen (na ozdobu)

 

Bolognése špagety recept

Postup:

  1. Varíme špagety podľa návodu na obale, aby boli al dente. Odkvapkáme a odložíme na stranu.
  2. Na veľkej panvici rozohrejeme olivový olej na strednom ohni. Pridáme nakrájanú cibuľu a pretlačený cesnak, a dusíme, kým sa cibuľa stane mäkkou a voňavou.
  3. Pridáme mleté mäso do panvice a vidličkou ho rozdrvíme a pražíme, kým sa mäso zmení na hnedú farbu a prestane byť ružové.
  4. Pridáme nakrájané mrkvy a zeler do panvice a varíme niekoľko minút, kým sa trochu zmäknú.
  5. Primiešame krájané paradajky, paradajkový pretlak, hovädzí vývar, sušený oregano a bazalku. Ochutíme soľou a korením podľa chuti.
  6. Znížime teplotu na nízku a dusíme omáčku asi 30 minút, občas premiešame. Týmto sa zlúčia chute.
  7. Keď sa omáčka zahustí, ochutnáme a prípadne upravíme sezónu.
  8. Podávame Boloňsku omáčku na uvarených špagetách. Posypeme nahrubo strúhaným parmezánom a ozdobíme čerstvou bazalkou alebo petržlenom.

Dobrú chuť pri príprave domácich Boloňskych špagiet!

 

Bolognese špagety recept je tradičné talianske jedlo, ktoré sa skladá z mäsovej omáčky s paradajkami a zemitou chuťou, podávané s cestovinou. Tento jednoduchý a chutný recept na Bolognese špagety je ideálny pre milovníkov talianskej kuchyne. Vyskúšajte ho ešte dnes!

 

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *