Krémové smotanové cestoviny
Dsotala som strašnp chuť an ceotviny a tak ako prvé ma napadli tie pravé poctivé a talianské. Smotany mám teraz doma na rozdávanie, tak krémové cestoviny so somantovu museli byť ako prvé na taniery.
Použijeme k príprave receptu:
- kuracie prsia
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 ks vaječného žltka
- 3 dl lieka
- 1 PL hladkej múky
- 100 ml 33% smotany na šľahanie
- 1 PL olivového oleja
- maslo
- Tagiatelle Nidi
- Grana Padano – syr
- soľ, čierné mleté korenie
- muškatový orech – mletý
Krémové smotanové cestoviny
Za prvé si uvaríme cestoviny a to tak, že do vysokého hrnca si necháme zovrieť osolenú vodu. A cestoviny robíme podľa návodu na obale. Ale vodu z nich nevylievame. necháme si tak dva deci na neskôr do omáčky.
Kuracie múso si najprv očistéme od masntého, umyjeme ho a ankrájame na kocky. Do panvice si dáme olivový alebo normálny olej a ten rozohrejeme. Pridáme kuracie múso a sprudka ho orestujeme, tak aby sa nám zatiahlo. Ak máte panvicu na ktorej sa vám mäso bude lepiť, tak dajte ešte poľku malej cibuľky o oleju a a ž potom kuracie mäso.
Potom čo sa mi múso stiahlo, tak som pridala na jemno nasekaný cesna, soľ a čierne mleté korenie. Mišamé do kým sa nám múso spraví.
Za ten čas čo sa restuje kracie mäso, tak v miske si rozmiešame hladkú múku, vaječený žltok. Troška som to ešte osolila a priliala k mäsu. Priliala som tak deco vody z cestovín. Potom som už len prdiala cestoviny a zaliala ich smotanou. Tak 2 až 3 minútky som to povarila a primiešala syr, muškátový orech. Môžete na konci ešte dokorneiť čierným korením a soľou.
Ak chete mať omáčku redšiu, tak pridajte viac vody z cestovín. A ihneď môžeme servírovať. Na vrch som pridala ešte čerstvu bazalku nech to na taniery vyerá ako z reštaurácie.
Ak však nechcete ihne´d jedlo konzumovať, tak cestoviny nedávajte k omáčke a spavte to osobitne.
Dobrú chuť.
Mnohé recepty na cestoviny nájdete aj v našej kategórii.
Mnohé recepty na cestoviny nájdete aj v našej kategórii.
Krémové smotanové cestoviny
[penci_recipe]
0 Comments