Krémové smotanové cestoviny

Dsotala som strašnp chuť an ceotviny a tak ako prvé ma napadli tie pravé poctivé a talianské. Smotany mám teraz doma na rozdávanie, tak krémové cestoviny so somantovu museli byť ako prvé na taniery.

Mnohé recepty na cestoviny nájdete aj v našej kategórii.

Krémové smotanové cestoviny

 

Tento recept na krémové šampiňónové cestoviny musíte vyskúšať! Krémové cestoviny s parmezánom :)

Ak máte chuť na krémové smotanové cestoviny, tu je jednoduchý recept pre vás:

Potrebujete:

  • 250 g cestovín podľa vlastného výberu
  • 2 lyžice masla
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 50 g parmezánu, nastrúhaného
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • Petržlenová vňať na ozdobenie

Postup:

  1. V hrnci uvarte cestoviny podľa pokynov na obale, do cca al dente štádia.
  2. Na panvici rozohrejte maslo a pridajte nasekaný cesnak. Nechajte ho orestovať, kým nezačne voňať.
  3. Znížte teplotu a pridajte smotanu na šľahanie. Pomaly ju zahrievajte, občas premiešajte.
  4. Pridajte nastrúhaný parmezán a nechajte ho roztaviť v smotane, kým sa vytvorí krémová omáčka. Ak je omáčka príliš hustá, môžete pridať trochu vody z varenia cestovín.
  5. Ochutnajte a prípadne pridajte soľ a čierne korenie podľa chuti.
  6. Odstavte omáčku z tepla a pridajte uvarené cestoviny. Dobre premiešajte, aby sa cestoviny celé obalili omáčkou.
  7. Servírujte na tanieri a ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou.

Môžete si vychutnať tieto krémové smotanové cestoviny ako hlavné jedlo alebo ako prílohu. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *