Špagety s krevetami a paradajkami

Recept na špagety s krevetami a paradajkami po slovensky:

Potrebné suroviny:

  • 250 g špagiet
  • 200 g kreviet
  • 2 stredne veľké paradajky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 stredne veľká cibuľa
  • 1/2 čajovej lyžičky suchého oregana
  • 1/2 čajovej lyžičky sušenej bazalky
  • 1/4 čajovej lyžičky červenej papriky
  • soľ podľa chuti
  • čerstvo mleté čierne korenie
  • 2 lyžice olivového oleja
  • niekoľko lístkov čerstvej bazalky na ozdobenie 

 

Špagety s krevetami a paradajkami

Postup:

  1. Najprv si pripravte všetky suroviny. Olúpajte a nakrájajte cibuľu na jemné kocky, strúčiky cesnaku na tenké plátky a paradajky na malé kúsky. Očistené krevety si nechajte na samotný koniec.
  2. Uvaríť špagety podľa návodu na obale vo varivej osolenej vode, kým nebudú “al dente”. Potom ich scedíme.
  3. Vo väčšej panvici si zahrejte olivový olej na strednom ohni. Pridajte nakrájanú cibuľu a orestujte ju asi 2-3 minúty, kým sa nestane ľahko sklovitou.
  4. Pridajte nastrúhaný cesnak a suché bylinky (oregano, bazalku, červenú papriku). Osolte a okoreňte podľa chuti. Orestujte ďalších 1-2 minúty, kým sa uvoľní vôňa byliniek.
  5. Pridajte nakrájané paradajky a premiešajte. Varte 5-7 minút, kým paradajky neuvária a trochu zhustnú.
  6. Pridajte krevety do panvice a varte ich asi 4-5 minút, kým sa nezmenia farbu na ružovú. Krevety sa budú variť rýchlo, takže dávajte pozor, aby nezostali v panvici príliš dlho.
  7. Keď sú krevety hotové, pridajte uvarené špagety do panvice a všetko dobre premiešajte, aby sa omáčka a krevety rovnomerne rozložili.
  8. Podávajte okamžite, prípadne ozdobte lístkami čerstvej bazalky.

Dobrú chuť!

 

Táto chutná kombinácia čerstvých kreviet, sladkých paradajok a aromatických byliniek je ideálna pre vytvorenie jedinečného a výnimočného jedla. Vyskúšajte tento recept a užite si výbornú chuť talianskych špagiet s pridaním morských plodov.”

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *