Penne zapečené so špargľou, fetou a zeleninou.

Suroviny:

  • 250 g penne cestovín
  • 200 g špargla
  • 150 g feta syra
  • 1 malá cuketa, nakrájaná na tenké plátky
  • 1 červená paprika, nakrájaná na malé kúsky
  • 1 malá cibuľa, nakrájaná nadrobno
  • 2 strúčiky cesnaku, nadrobno nakrájané
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 1 polievková lyžica sušeného oregana
  • soľ a korenie podľa chuti

 

Penne zapečené so špargľou, fetou a zeleninou 

Postup:

  1. Predhrejte rúru na 180 °C.
  2. V hrnci varíme penne podľa pokynov na obale, v osolenej vode, až kým nie sú al dente. Potom ich scedíme a stranou odložíme.
  3. V hrnci s osolenou vodou varíme špargľu asi 2-3 minúty, kým nie je mäkká, ale stále krehká. Potom ju scedíme a postavíme bokom.
  4. Na panvici zahrejte olivový olej a pridajte nakrájanú cibuľu, cesnak, papriku a cuketu. Orestujte ich asi 5 minút, kým sa zelenina nezmäkne.
  5. Do zeleninovej zmesi pridajte scedenú špargľu a oregano. Ochutnajte soľou a korením podľa svojich preferencií a nechajte zmes na panvici orestovať ďalších 2 minúty.
  6. V mixéri rozmiešajte fetu syr a pridajte ju do zeleninovej zmesi. Dobre premiešajte.
  7. Do pekáča zmiešajte uvarené penne s zeleninovou zmesou. Uistite sa, že cestoviny sú dobre premiešané so zmesou.
  8. Pečte v rúre asi 15 minút, kým sa na vrchu nevytvorí zlatá kôrka.
  9. Podávajte horúce a vychutnajte si túto skvelú pochúťku!

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *