Penne zapečené so špargľou, fetou a zeleninou.
Suroviny:
- 250 g penne cestovín
- 200 g špargla
- 150 g feta syra
- 1 malá cuketa, nakrájaná na tenké plátky
- 1 červená paprika, nakrájaná na malé kúsky
- 1 malá cibuľa, nakrájaná nadrobno
- 2 strúčiky cesnaku, nadrobno nakrájané
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- 1 polievková lyžica sušeného oregana
- soľ a korenie podľa chuti
Penne zapečené so špargľou, fetou a zeleninou
Postup:
- Predhrejte rúru na 180 °C.
- V hrnci varíme penne podľa pokynov na obale, v osolenej vode, až kým nie sú al dente. Potom ich scedíme a stranou odložíme.
- V hrnci s osolenou vodou varíme špargľu asi 2-3 minúty, kým nie je mäkká, ale stále krehká. Potom ju scedíme a postavíme bokom.
- Na panvici zahrejte olivový olej a pridajte nakrájanú cibuľu, cesnak, papriku a cuketu. Orestujte ich asi 5 minút, kým sa zelenina nezmäkne.
- Do zeleninovej zmesi pridajte scedenú špargľu a oregano. Ochutnajte soľou a korením podľa svojich preferencií a nechajte zmes na panvici orestovať ďalších 2 minúty.
- V mixéri rozmiešajte fetu syr a pridajte ju do zeleninovej zmesi. Dobre premiešajte.
- Do pekáča zmiešajte uvarené penne s zeleninovou zmesou. Uistite sa, že cestoviny sú dobre premiešané so zmesou.
- Pečte v rúre asi 15 minút, kým sa na vrchu nevytvorí zlatá kôrka.
- Podávajte horúce a vychutnajte si túto skvelú pochúťku!
Dobrú chuť!