Zapekané cestoviny s lososom

Ak hľadáte recept na zapekané cestoviny s lososom, tu je jednoduchý a chutný spôsob, ako to pripraviť:

Suroviny:

  • 250 g cestovín (penne, fusilli alebo podobné)
  • 200 g lososa (čerstvého alebo mrazeného)
  • 1 pórek (nasekaný)
  • 2 strúčiky cesnaku (jemne nasekané)
  • 200 ml smotany na varenie
  • 100 g strúhaného syra (ementál, parmazán alebo podobný)
  • 2 lyžice olivového oleja
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • Petržlen na ozdobu

 

Zapekané cestoviny s lososom

Postup:

  1. Zahrejte rúru na 180 °C. V hrnci s osolenou vodou uvaríme cestoviny do al dente podľa pokynov na obale. Potom ich scedíme.
  2. Medzitým si pripravte lososa. Ak je mrazený, nechajte ho predtým rozmraziť. Očistite ho od šupiek a kostí a nakrájajte ho na menšie kúsky.
  3. Na panvici si zahrejte olivový olej a orestujte pór a cesnak, až kým nezačnú mäkšie. Potom pridajte kúsok lososa a orestujte ho zo všetkých strán. Ak má losos kožu, orestujte ho najskôr zo strany s kožou, až kým nebude táto strana krehká. Potom ho obráťte a orestujte na druhej strane.
  4. Do panvice pridajte variť smotanu a nechajte ju zahrievať. Za stáleho miešania pridajte soľ a korenie podľa chuti. Miešajte asi 2-3 minúty, kým smotana zahustne.
  5. V veľkej miske zmiešajte uvarené cestoviny s lososom a omáčkou. Dôkladne premiešajte, aby boli cestoviny a losos dobre obalené omáčkou.
  6. Pripravte si zapiekací taniere a vložte do nich cestoviny s lososom. Posypte strúhaným syrom a vložte ich do vyhriatej rúry na 15-20 minút, alebo kým sa syr neroztaví a nezhnedne.
  7. Po vybratí z rúry nechajte chvíľu vychladnúť. Potom ozdobte nasekaným petržlenom a podávajte ešte teplé.

Dúfam, že vám tento recept na zapekané cestoviny s lososom chutí! Ak máte nejaké otázky, neváhajte sa opýtať. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *