Zapekané morčacie mäso je skvelá voľba, keď chcete niečo chutné a jednoduché na prípravu. Tu je recept na zapekané morčacie mäso po slovensky:

Potrebné suroviny:

  • 500 gramov morčacieho mäsa (stehno alebo prsia), nakrájaného na tenké plátky
  • 1 veľká cibuľa, nakrájaná na kolieska
  • 2 strúčiky cesnaku, nakrájané na plátky
  • 2 papriky (červená a zelená), nakrájané na pásiky
  • 200 gramov šampiňónov, nakrájaných na plátky
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • 2 polievkové lyžice oleja

 

Zapekané morčacie mäso

Postup:

  1. Zahrejte rúru na 180 stupňov Celzia.
  2. Na panvici si zohrejte olej a opečte na ňom morčacie plátky z oboch strán.
  3. Do pekáča položte opečené plátky morčacieho mäsa.
  4. Na oleji, v ktorom ste opekovali mäso, osmažte cibuľu, cesnak, papriky a šampiňóny, kým sa jemne nezladia.
  5. Orestovanú zeleninu pridajte do pekáča s mäsom a premiešajte.
  6. Dochutíte soľou a korením podľa chuti.
  7. Pekáč zakryte a dajte do vyhriatej rúry.
  8. Zapekajte po dobu približne 30 – 40 minút, alebo kým mäso nie je mäkké a má zlatistú farbu.
  9. Podávajte s prílohou podľa vášho výberu, napríklad s ryžou alebo zemiakovou kašou.

Prajem vám dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *