Pravdaže! Tu je recept pre “Zapekané plnené rezne”:

Potrebujete:

  • 4 bravčové rezy, bez kosti
  • 8 plátkov šunky
  • 4 plátky syra (napríklad Gouda alebo švajčiarsky syr)
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • 2 vajcia
  • Biela múka na obaľovanie
  • Strúhanka na obaľovanie
  • Rastlinný olej na vyprážanie
  • 1 hrnček kuracieho alebo zeleninového vývaru
  • Čerstvá petržlenová vňať na ozdobu

Zapekané plnené rezne

Postup:

  1. Predhrejte si rúru na 180°C (350°F).
  2. Mäso položte na prkno a pomocou mäsitého kladiva ho dobuťte do rovnomernej hrúbky.
  3. Obaľte mäso soľou a korením zo všetkých strán.
  4. Na každý rez položte 2 plátky šunky a 1 plátok syra. Zahalte ich do pevnej rolky a upevnite pomocou špáradla, aby sa naplnok nevyvalil.
  5. V samostatných miskách si pripravte múku, rozšľahané vajcia a strúhanku.
  6. Obalte každú plnenú rezňu najprv v múke, potom v rozšľahaných vajciach a nakoniec obaľte vo strúhanke, aby boli poriadne obalené z každej strany.
  7. Na veľkej panvici si zohrejte rastlinný olej na strednom ohni. Voňavé rezne opražte z oboch strán, kým nezískajú zlatohnedú farbu. Týmto krokom uzavriete šťavy vo vnútri a pridáte im extra chuť.
  8. Opečené rezne presuňte do pekáča a okolo nich nalejte kurací alebo zeleninový vývar.
  9. Pekáč zakryte alobalom a vložte do predhriatej rúry. Pečte približne 25-30 minút, alebo kým mäso nie je prepečené a syr dobre rozpustený.
  10. Pred podávaním odstráňte špárndle zo zapekaných rezňov. Ozdobte čerstvo nasekanou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť k výborným zapekaným plneným rezniam!

Pochutnajte si!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *