Špagety s kuracím mäsom a paradajkovou omáčkou

Určite! Tu je jednoduchý recept na špagety s kuracím mäsom a paradajkovou omáčkou:

Ingrediencie:

  • 250 g špagiet (najlepšie spaghetti)
  • 2 stredne veľké kuracie prsia, nakrájané na kocky
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 1 cibuľa, nakrájaná na drobné kúsky
  • 2 strúčiky cesnaku, nakrájané
  • 400 g paradajok z konzervy (môžete použiť aj čerstvé paradajky)
  • 1 čajová lyžička sušeného oregana
  • 1 čajová lyžička sušenej bazalky
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • parmezán na posypanie

 

Špagety s kuracím mäsom a paradajkovou omáčkou

Postup:

  1. V hrnci s osolenou vodou uvaríme špagety podľa pokynov na obale a necháme ich odkvapkať.
  2. Na panvici zohrejeme olivový olej a opečieme kuracie mäso až do zlatista. Pridáme cibuľu a cesnak a varte ďalších 2-3 minúty, kým cibuľa zmäkne.
  3. Pridáme paradajky, oregano, bazalku, soľ a korenie do panvice s kuracím mäsom. Varíme omáčku na strednom ohni po dobu 10-15 minút, občas premiešame.
  4. Pridáme uvarené špagety do panvice s omáčkou a premiešame, kým sú špagety dobre obalené omáčkou.
  5. Podávame okamžite a posypeme parmezánom podľa chuti.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *