Určite! Tu je jednoduchý recept na špagety s kuracím mäsom a paradajkovou omáčkou:
Ingrediencie:
- 250 g špagiet (najlepšie spaghetti)
- 2 stredne veľké kuracie prsia, nakrájané na kocky
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- 1 cibuľa, nakrájaná na drobné kúsky
- 2 strúčiky cesnaku, nakrájané
- 400 g paradajok z konzervy (môžete použiť aj čerstvé paradajky)
- 1 čajová lyžička sušeného oregana
- 1 čajová lyžička sušenej bazalky
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- parmezán na posypanie
Špagety s kuracím mäsom a paradajkovou omáčkou
Postup:
- V hrnci s osolenou vodou uvaríme špagety podľa pokynov na obale a necháme ich odkvapkať.
- Na panvici zohrejeme olivový olej a opečieme kuracie mäso až do zlatista. Pridáme cibuľu a cesnak a varte ďalších 2-3 minúty, kým cibuľa zmäkne.
- Pridáme paradajky, oregano, bazalku, soľ a korenie do panvice s kuracím mäsom. Varíme omáčku na strednom ohni po dobu 10-15 minút, občas premiešame.
- Pridáme uvarené špagety do panvice s omáčkou a premiešame, kým sú špagety dobre obalené omáčkou.
- Podávame okamžite a posypeme parmezánom podľa chuti.
Dobrú chuť!