Špagety s krevetami a smotanovou omáčkou

Rád vám predstavím recept na cestoviny s krevetami a smotanovou omáčkou:

Ingrediencie:

  • 250 g špagiet
  • 200 g kreviet
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 200 ml šľahačky (s vyšším obsahom tuku)
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • soľ a korenie podľa chuti
  • petržlen na ozdobu

 

Špagety s krevetami a smotanovou omáčkou

Postup:

  1. Špagety uvaríme vo vriacej osolenej vode podľa pokynov na obale, kým nebudú al dente (t.j. s miernym skusom v strede). Opatrne ich scedíme.
  2. Na rozohriatom olivovom oleji orestujeme jemne nakrájanú cibuľu dozlatista. Pridáme pretlačené strúčiky cesnaku a krevety. Smažíme krevety z oboch strán približne 2-3 minúty, kým nezmenia farbu na ružovú. Ochutnáme soľou a korením.
  3. Pridáme smotanu krevetám, premiešame a necháme variť na miernom ohni približne 3-4 minúty, kým sa smotana zohreje a zahusťuje. Prípadne dochutíme soľou a korením podľa chuti.
  4. Smotanovú omáčku s krevetami podávame s uvarenými špagetami. Ozdobíme nasekaným petržlenom.
  5. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *