Rád vám predstavím recept na cestoviny s krevetami a smotanovou omáčkou:
Ingrediencie:
- 250 g špagiet
- 200 g kreviet
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 200 ml šľahačky (s vyšším obsahom tuku)
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- soľ a korenie podľa chuti
- petržlen na ozdobu
Špagety s krevetami a smotanovou omáčkou
Postup:
- Špagety uvaríme vo vriacej osolenej vode podľa pokynov na obale, kým nebudú al dente (t.j. s miernym skusom v strede). Opatrne ich scedíme.
- Na rozohriatom olivovom oleji orestujeme jemne nakrájanú cibuľu dozlatista. Pridáme pretlačené strúčiky cesnaku a krevety. Smažíme krevety z oboch strán približne 2-3 minúty, kým nezmenia farbu na ružovú. Ochutnáme soľou a korením.
- Pridáme smotanu krevetám, premiešame a necháme variť na miernom ohni približne 3-4 minúty, kým sa smotana zohreje a zahusťuje. Prípadne dochutíme soľou a korením podľa chuti.
- Smotanovú omáčku s krevetami podávame s uvarenými špagetami. Ozdobíme nasekaným petržlenom.
- Dobrú chuť!