Bezlepkové cookies

Bezlepkové cookies – po slovensky sa nazývajú bezlepkové sušienky. Sú skvelou voľbou pre tých, ktorí majú problémy s konzumáciou lepku. Existuje veľa variantov bezlepkových sušienok, ktoré si môžete pripraviť doma alebo zakúpiť v obchode.

Tu je jednoduchý recept na bezlepkové sušienky:

Suroviny:

  • 200 g bezlepkovej múky (napríklad ryžová múka, kukuričná múka, mandľová múka)
  • 100 g masla (alebo rastlinného tuku, ak uprednostňujete bezlepkovú variantu)
  • 100 g trstinového cukru
  • 1 vajce
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
  • 1/2 čajovej lyžičky prášku do pečiva
  • štipka soli
  • príchute podľa vášho výberu (napríklad čokoláda, sušené ovocie, orechy)

 

Bezlepkové cookies

Postup:

  1. V mise zmiešajte zmäknuté maslo (alebo rastlinný tuk) s trstinovým cukrom, kým nevznikne hladká zmes.
  2. Pridajte vajce a vanilkový extrakt a dobre premiešajte.
  3. V ďalšej miske zmiešajte bezlepkovú múku, prášok do pečiva a štipku soli.
  4. Postupne pridávajte suché ingrediencie do mise s maslom a cukrom a premiešajte, kým nedostanete tuhé cesto.
  5. Pridajte príchute podľa vášho výberu, napríklad nakrájanú čokoládu, sušené ovocie alebo orechy, a premiešajte.
  6. Pripravené cesto rozotrite na plech s pečiacim papierom a vytvárajte malé guľôčky.
  7. Pečte v predhriatej rúre na 180 °C asi 10-12 minút, alebo kým sušienky nebudú zlatisté.
  8. Nechajte ich vychladnúť a potom si môžete vychutnať lahodné bezlepkové sušienky.

Dúfam, že vám tento recept pomôže pripraviť skvelé bezlepkové sušienky. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *