Syrová roláda

Určite! Tu je jednoduchý recept na “Syrova rolada,” lahodnú slovenskú syrovú roládu:

Potraviny:

  • 4 vajcia
  • 150g strúhaného syra (najlepšie kombinácia cheddaru a švajčiarskeho syra)
  • 100g strúhanky
  • 200g plátkov šunky
  • 1 polievková lyžica masla
  • Soľ a korenie podľa chuti

 

Syrová roláda

Postup:

  1. Predhrejte si rúru na 180°C.
  2. Vo veľkej miske oddelte bielka od žĺtkov.
  3. V ďalšej miske zmiešajte žĺtky so strúhaným syrom. Okoreňte soľou a korením podľa chuti.
  4. V ďalšej miske vyšľahajte bielka na tuhý sneh.
  5. Opatrne primiešajte vyšľahané bielka do zmesi so syrom.
  6. Vysteľte plech na pečenie papierom na pečenie a rovnomerne rozotrite zmes so syrom na plech.
  7. Pečte vo vyhriatej rúre približne 10-12 minút, kým syrová zmes stuhne a trochu zezláti.
  8. Medzitým rozpustite maslo na panvici pri strednej teplote. Pridajte strúhanku a opražte ju do zlatista.
  9. Vyberte syrovú zmes z rúry a nechajte ju trochu vychladnúť.
  10. Na rozpečený syr položte plátky šunky tak, aby ste pokryli celú plochu.
  11. Rovnomerne posypte opečenou strúhankou cez šunku.
  12. Opatrne zroľujte syr s šunkou do pevnej rolády, začínajúc od jedného konca.
  13. Roládu pevne zabaľte do hliníkovej fólie a nechajte ju vychladnúť v chladničke aspoň 2 hodiny.
  14. Po vychladení rolády odstráňte hliníkovú fóliu a nakrájajte Syrovú roládu na jednotlivé porcie.
  15. Podávajte chladené ako predjedlo alebo ľahký obed.

Dobrú chuť pri príprave Syrovej rolády!

Poznámka: Do zmesi so syrom môžete pridať aj bylinky alebo korenie podľa vašej chuti pre väčšie obohatenie chuti.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *