Zapekané kuracie mäso so smotanou a zemiakmi

 

Potrebné suroviny:

  • 4 kurčacie prsia (nakrájané na menšie kúsky)
  • 4 stredne veľké zemiaky (olúpané a nakrájané na tenké plátky)
  • 1 cibuľa (nakrájaná na jemné kúsky)
  • 2 strúčiky cesnaku (rozdrvíme alebo nakrájame)
  • 1 šálka kyslej smotany
  • 1/2 šálky kuracieho vývaru
  • 1/2 šálky strúhaného tvrdého syra (napr. gauda)
  • 2 lyžice masla
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • Čerstvá petržlenová vňať (na ozdobu)

 

Zapekané kuracie mäso so smotanou a zemiakmi

Postup:

  1. Kurčacie kúsky okoreňte soľou a korením podľa vášho vkusu.
  2. Na panvici rozohrejte maslo a orestujte nakrájanú cibuľu dozlatista. Pridajte cesnak a orestujte ho krátko, aby nezapáchal.
  3. Pridajte kurčacie kúsky a smažte ich, kým nebudú zlatisté a vnútri upečené. Odstavte z ohňa.
  4. V miske zmiešajte kyslú smotanu a kurací vývar. Pridajte soľ a korenie podľa chuti. Táto zmes bude omáčkou pre zapekané mäso.
  5. Vo vymastenom pekáči vytvorte vrstvu zemiakov. Položte polovicu nakrájaných zemiakov na dno.
  6. Na zemiaky položte kuracie kúsky zo zapekacej panvice.
  7. Nalejte polovicu smotanovej omáčky na kurča a zemiaky.
  8. Položte druhú polovicu nakrájaných zemiakov na vrch.
  9. Nalejte zvyšnú polovicu smotanovej omáčky na vrch.
  10. Posypte strúhaným syrom po celej ploche zapekanku.
  11. Pečte v predhriatej rúre na 180 stupňov Celzia asi 30-40 minút, kým zemiaky nebudú mäkké a vrchná časť nebude zlatá a zapečená.
  12. Po upečení nechajte chvíľu odpočívať, potom posypte nasekanou petržlenovou vňaťou a podávajte.

Tým máte hotové výborné jedlo – zapekané kuracie mäso so smotanou a zemiakmi. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *