Pečienka s polentou

Ak máte chuť na výborné jedlo, môžete si pripraviť pečienku s polentou. Tu je jednoduchý recept na tento lahodný pokrm:

Ingrediencie:

  • 500 g bravčovej pečenky
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice oleja
  • soľ a čierne korenie podľa chuti

Na polentu budete potrebovať:

  • 200 g polenty
  • 500 ml vody
  • soľ podľa chuti

 

Pečienka s polentou

Postup:

  1. Pečenku nakrájajte na tenké plátky a osolte ju zo všetkých strán.
  2. Cibuľu nakrájajte na tenké kúsky a cesnak nasekajte.
  3. Na panvici rozohrejte olej a orestujte cibuľu a cesnak, až kým nebudú sklovité.
  4. Pridajte plátky pečenky a opražte ich zo všetkých strán dozlatista.
  5. Do hrnca nalejte 500 ml vody a nechajte ju zovrieť. Potom do vriacej vody primiešajte polentu a soľ. Nechajte polentu povariť podľa pokynov na obale.
  6. Po uvarení polentu nechajte trochu zchladnúť, aby stuhla.
  7. Servírujte pečienku spolu s polentou. Polentu môžete nakrájať na plátky alebo tvarovať do guličiek.

Dúfam, že si pochutnáte na tomto fantastickom jedle! Ak máte ďalšie otázky, neváhajte sa opýtať.

 

2
)

Ingrediencie:

Na pečienku:

  • 500 g bravčovej pečienky (môžete použiť aj iné druhy mäsa podľa vlastného výberu)
  • 2 cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 mrkvy
  • 1 červená paprika
  • 200 ml vývaru (kurací alebo zeleninový)
  • 4 lyžice olivového oleja
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1 lyžička sušeného oregana
  • 1 lyžička papriky
  • 1 bobkový list

Na polentu:

  • 200 g kukuričnej múky na polentu
  • 800 ml vody alebo vývaru
  • 50 g masla
  • 50 g nastrúhaného parmezánu (voliteľné)
  • Soľ podľa chuti

Postup:

  1. Príprava pečienky:

    • Najprv si očistite a nakrájajte cibuľu a cesnak. Mrkvu a červenú papriku nakrájajte na menšie kocky.
    • V hlbokom hrnci alebo na panvici rozohrejte olivový olej. Pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak a opečte do zlatista.
    • Pridajte nakrájané mäso a opečte ho zo všetkých strán, aby sa zatiahlo.
    • Pridajte mrkvu a papriku a krátko orestujte. Potom pridajte vývar, bobkový list, oregano, papriku, soľ a korenie. Zakryte a nechajte variť na miernom ohni približne 40-50 minút, alebo pokiaľ mäso nie je mäkké.
  2. Príprava polenty:

    • V hrnci priveďte vodu (alebo vývar) do varu a osolte.
    • Postupne pridávajte kukuričnú múku, pričom neustále miešajte, aby sa nevytvorili hrudky. Varíme na miernom ohni asi 20-30 minút, kým polenta nezhustne a nie je jemná.
    • Na konci varenia pridajte maslo a nastrúhaný parmezán (pokud používate). Dobre premiešajte, aby sa všetko spojilo.
  3. Servírovanie:

    • Na tanier najprv položte porciu polenty a na ňu nakladajte pečienku s omáčkou a zeleninou.
    • Môžete ozdobiť čerstvými bylinkami, ako je petržlen alebo bazalka.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *