Kuracie prsia na masle

Dnešný obed si užijeme spolu. Ľahká príprava a famózna chuť. Nič nie je lepšie ako v kuchyni spojiť tieto dve faktory.

Kuracie prsia na masle

Nič nie je lepšie než to, ak pripravuje veci na masle. Maslo je boží dar v kuchyni a či na ňom pripravíte omeletu alebo mäso. Tak dosiahnete skvelú jemnosť a chuť masla. Predsa maslové pukence sú lepšie než tie solené.
Kuracina na masle nie je výnimkou. S dobrými bylinkami, soľou a pekne prepečená je priam dokonalá. A ak pripravíte recept podľa môjho gusta tak môžu byť kuracie prsia aj “chrumkavejšie” ak ich stiahnete.

Poďme teda na to.

Kuracie prsia na masle a majoránke

Kuracie prsia na masle sú jednoduchým a chutným pokrmom, ktorý môžeš ľahko pripraviť aj doma. Tu je jednoduchý recept:

Potrebné suroviny:

  • 4 kuracie prsia (odkrojte kožu, ak ju nechcete)
  • 2 lyžice masla
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • Čerstvé bylinky (napríklad petržlen alebo bazalka) na ozdobu

Postup:

  1. Kuracie prsia dobre opláchnite a osušte kuchynským papierom.
  2. Zohrejte panvicu na stredne vysokú teplotu a pridajte maslo.
  3. Počkajte, kým sa maslo úplne roztopí a začne bublať.
  4. Vložte kuracie prsia do panvice kožou dole a osolte a okoreňte podľa chuti.
  5. Smažte kuracie prsia asi 5 minút, až kým nezískajú zlatohnedú farbu a nezačnú sa pekne chrumkať. Potom ich otočte.
  6. Smažte kuracie prsia z druhej strany ďalších 5-7 minút, kým nie sú dokonale uvarené a šťavnaté.
  7. Keď sú prsia hotové, vyberte ich z panvice a nechajte chvíľu odpočívať, aby sa šťava udržala vnútri mäsa.
  8. Na tanieri si nakrájajte kuracie prsia a ozdobte ich čerstvými bylinkami.

Môžeš podávať kuracie prsia na masle so zeleninovým prílohou, ryžou alebo zemiakmi. Užite si tento jednoduchý, ale nesmierne chutný pokrm!

Ak si želáte, môžete sa pozrieť na videorecept, ktorý vám ukáže celý proces prípravy.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *