Slávnostný obed z bravčového mäsa

Ak hľadáte nápad na slávnostný obed z bravčového mäsa, môžete sa inšpirovať nasledujúcim receptom:

Suroviny:

  • 1 kg bravčového kolena
  • 4 strúčiky cesnaku, pretlačené
  • 2 lyžice medu
  • 2 lyžice dijónskej horčice
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 lyžice soľi
  • 1 lyžička čierneho korenia
  • 1 lyžička mletej sladkej papriky
  • 1 lyžička sušenej rozmarínu
  • 1 lyžička sušeného tymianu

 

Slávnostný obed z bravčového mäsa

  1. Bravčové koleno dôkladne umyte a osušte.
  2. V miske zmiešajte cesnak, med, dijónsku horčicu, olivový olej, soľ, korenie, papriku, rozmarín a tymian na vytvorenie marinády.
  3. Koleno vložte do pekáča a natriete marinádou z oboch strán, aby sa dobre vsákla do mäsa.
  4. Nechajte marinovať v chladničke minimálne 2 hodiny, ideálne cez noc.
  5. Pred pečením nechajte mäso zísť na izbovú teplotu.
  6. Troubu predhrejte na 180 °C.
  7. Koleno dajte do pekáča spolu s marinádou a zakryte ho alobalom.
  8. Pečte približne 2,5 hodiny, potom odstráňte alobal a pečte ďalších 30 minút, aby sa povrch kolena zatiahol a stal sa krehký.
  9. Mäso môžete podľa potreby občas premastiť vlastnou šťavou počas pečenia.
  10. Po upečení nechajte koleno chvíľu oddychovať a potom ho nakrájajte na plátky.

Môžete ho servírovať s duseným kyslým zelím a domácimi knedľami. Prijemnú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *