Marináda na kuracie mäso - Varecha

Marináda na kuracie mäso – Varecha. Dnes si spolu pripravíme receptík, ktorý som videl na portály Varechy. No jemne som ho upravila, aby sedel mojím potrebám. A hlavne k tomu, čo všetko mám aktuálne v chladničke.

Ako vždy je marináda niečo jednoduché a netreba k nej zásadne zručnosti.
Sú to len zákaldne ingrediencie, ktoré v jednej miske zmiešate do kopy a necháte ideálne odležať v chladničke.

Na marinádu na kuracie mäso budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

– 4 kuracie prsia
– 4 strúčiky cesnaku (nasekané)
– 2 lyžice olivového oleja
– 4 lyžice sójovej omáčky
– 2 lyžice medu
– 2 lyžičky horčice
– 1 lyžička mletej papriky
– soľ a korenie podľa chuti

 

Marináda na kuracie mäso – Varecha

Postup:

1. V miske zmiešajte cesnak, olivový olej, sójovú omáčku, med, horčicu, mletú papriku, soľ a korenie.
2. Kuracie prsia nakrájajte na menšie kúsky a vložte ich do zmiešanej marinády. Nechajte odpočívať v chladničke aspoň 30 minút (ideálne je nechať marinovať cez noc).
3. Po odpočinku mäso vyberte z marinády a odkvapkajte.
4. Kuracie kúsky môžete grilovať, smažiť alebo pečiť v rúre podľa vašich preferencií.

Marináda na kuracie mäso pridáva lahodnú chuť a zvláčni mäso. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *