Pác na kuracie mäso

Pác na kuracie mäso môžeme pripraviť takmer to všetkého, čo nájdeme doma v chaldničke. Základom je nejaká forma rastlinného oleja, niekto dávať kečup a horčicu. Za spomenutie stojí aj med a halvne koreniny, soľ a nejaká ta bylinka ideálne na ozdobenie. Ale neuškodí ani chuti.

Ja som zvolila preto následnové ingrediencie.

Suroviny/ Ingrediencie:
– 4 kúsky kuracieho mäsa
– 2 PL olivového oleja
– 2 strúčiky cesnaku, nasekané
– 1 cibuľa, nakrájaná
– 1 PL medu
– 2 PL sójovej omáčky
– Čerstvo mleté čierne korenie, soľ
– Petržlen na ozdobenie

 

Pác na kuracie mäso

Postup:
1. Kuracie mäso umyte a nakrájajte na menšie kúsky.
2. Na panvici si rozohrejte olivový olej a orestujte cesnak a cibuľu, kým nezačnú voňať.
3. Pridajte kúsky kuracieho mäsa a opečte ich z každej strany, kým nie sú zlatisto hnedé.
4. Do panvice pridajte med, sójovú omáčku, čierne korenie a soľ podľa chuti. Dobre premiešajte a nechajte varí sa niekoľko minút.
5. Kuracie mäso podávajte posypané nasekanou petržlenovou natierkou ako dekoráciu.

Dobrú chuť!
Ako vidíte, tak príprava tohto receptu nie je vôbec ťažká.
Práve nopak proste len musíte zmiešať všetoky suroviny do kopy a nechať v tom odležať mäso. No nezabudnite na to, že mäso treba premiešavať a obraciať. A pac by mal byť ideálnena chaldnom tmavom mieste. A teda ideálne je práve chaldnička.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *