Hovädzia roštenka s hríbami

Už ani nepamätám kedy som  ju poslednykrát pripravovala. Tak verím, že sa nám ju spolu podarí pripraviť.

Hovädzia roštenka s hríbami

Hovädzia roštenka na hubách | Roman Paulus | Kuchyna Lidla

Hovädzia roštenka s hríbami je skvelé jedlo, ktoré si zaslúži pozornosť v kuchyni. Tu je jednoduchý recept, ktorý vám pomôže ju pripraviť:

Suroviny:

  • 500 g hovädzieho mäsa (roštenka)
  • 200 g čerstvých hríbov
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice oleja
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • Bravčový alebo hovädzí vývar (asi 300 ml)

Postup:

  1. Mäso si poriadne umyte a nakrájajte na plátky hrubé približne 1,5 cm.
  2. Hríby dôkladne očistite a nakrájajte na tenké plátky.
  3. Cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame na drobné kúsky.
  4. Na panvici si zohrejeme olej a opekáme na ňom cibuľu a cesnak do zmäknutia.
  5. Pridáme hríby a dusíme ich spolu s cibuľou asi 5 minút.
  6. Do hríbov pridáme mäso a opekáme ho z každej strany, kým nezhnedne.
  7. Postupne pridávame vývar a dusíme jedlo na miernom ohni asi 30 – 40 minút, kým mäso nezmäkne.
  8. Podľa chuti dochutíme soľou a korením.
  9. Podávame hovädziu roštenku s hríbami teplú s prílohou, napríklad s ryžou alebo zemiakovou kašou.

Dúfam, že tento recept vám pomôže pripraviť vynikajúce jedlo. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *