Už ani nepamätám kedy som ju poslednykrát pripravovala. Tak verím, že sa nám ju spolu podarí pripraviť.
Hovädzia roštenka s hríbami
Hovädzia roštenka s hríbami je skvelé jedlo, ktoré si zaslúži pozornosť v kuchyni. Tu je jednoduchý recept, ktorý vám pomôže ju pripraviť:
Suroviny:
- 500 g hovädzieho mäsa (roštenka)
- 200 g čerstvých hríbov
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice oleja
- Soľ a korenie podľa chuti
- Bravčový alebo hovädzí vývar (asi 300 ml)
Postup:
- Mäso si poriadne umyte a nakrájajte na plátky hrubé približne 1,5 cm.
- Hríby dôkladne očistite a nakrájajte na tenké plátky.
- Cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame na drobné kúsky.
- Na panvici si zohrejeme olej a opekáme na ňom cibuľu a cesnak do zmäknutia.
- Pridáme hríby a dusíme ich spolu s cibuľou asi 5 minút.
- Do hríbov pridáme mäso a opekáme ho z každej strany, kým nezhnedne.
- Postupne pridávame vývar a dusíme jedlo na miernom ohni asi 30 – 40 minút, kým mäso nezmäkne.
- Podľa chuti dochutíme soľou a korením.
- Podávame hovädziu roštenku s hríbami teplú s prílohou, napríklad s ryžou alebo zemiakovou kašou.
Dúfam, že tento recept vám pomôže pripraviť vynikajúce jedlo. Dobrú chuť!