Kuracie rezne v syrovom cestíčku ako od mojej babičky.
- 4 kuracie prsia, nakrájané na tenké plátky
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- 1/2 šálky múky
- 2 vajcia, rozšľahané
- 1 šálka strúhanky (môže byť syrová)
- 1/2 šálky strúhaného parmezánového syra
- 1 lyžička sušeného oregana
- 1/2 lyžičky cesnaku v prášku
- Rastlinný olej na vyprážanie
Kuracie rezne v syrovom cestíčku s oreganom
- Príprava kurča: Osolte a okoreňte kuracie plátky podľa chuti.
- Príprava misek: Pripravte si tri misky. Do prvej misky dajte múku, do druhej vajcia rozšľahané s trochou soli a do tretej zmiešajte strúhanku, parmezánový syr, sušený oregano a cesnakový prášok.
- Obalenie kurčaťa: Každý kurací plátok najprv obalte v múke, potom ho namočte do vajec a nakoniec ho obaľte v syrovej smese strúhanky, parmezánového syra a korenín. Uistite sa, že sú dobre obalené z každej strany.
- Vyprážanie: Rozohrejte olej na vysokej teplote v hlbšej panvici. Položte obalené kurčacie plátky do horúceho oleja a vyprážajte ich z oboch strán, kým nie sú zlatohnedé a vnútri dobre upečené (asi 3-4 minúty na každej strane). Ak sa cestíčko začne príliš rýchlo tretiť, znížte teplotu.
- Absorbovanie oleja: Po vyprážaní položte vyprážané kurčacie plátky na papierovú utierku, aby sa zbavili prebytočného oleja.
- Servírovanie: Servírujte teplé s citrónovými krúžkami alebo čerstvými bylinkami ako petržlen.
Týmto spôsobom by ste mali byť schopní pripraviť chutné kuracie rezne v syrovom cestíčku. Dobrú chuť!