Kuracie rezne v syrovom cestíčku

Kuracie rezne v syrovom cestíčku ako od mojej babičky.

  • 4 kuracie prsia, nakrájané na tenké plátky
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1/2 šálky múky
  • 2 vajcia, rozšľahané
  • 1 šálka strúhanky (môže byť syrová)
  • 1/2 šálky strúhaného parmezánového syra
  • 1 lyžička sušeného oregana
  • 1/2 lyžičky cesnaku v prášku
  • Rastlinný olej na vyprážanie

 

Kuracie rezne v syrovom cestíčku s oreganom

  1. Príprava kurča: Osolte a okoreňte kuracie plátky podľa chuti.
  2. Príprava misek: Pripravte si tri misky. Do prvej misky dajte múku, do druhej vajcia rozšľahané s trochou soli a do tretej zmiešajte strúhanku, parmezánový syr, sušený oregano a cesnakový prášok.
  3. Obalenie kurčaťa: Každý kurací plátok najprv obalte v múke, potom ho namočte do vajec a nakoniec ho obaľte v syrovej smese strúhanky, parmezánového syra a korenín. Uistite sa, že sú dobre obalené z každej strany.
  4. Vyprážanie: Rozohrejte olej na vysokej teplote v hlbšej panvici. Položte obalené kurčacie plátky do horúceho oleja a vyprážajte ich z oboch strán, kým nie sú zlatohnedé a vnútri dobre upečené (asi 3-4 minúty na každej strane). Ak sa cestíčko začne príliš rýchlo tretiť, znížte teplotu.
  5. Absorbovanie oleja: Po vyprážaní položte vyprážané kurčacie plátky na papierovú utierku, aby sa zbavili prebytočného oleja.
  6. Servírovanie: Servírujte teplé s citrónovými krúžkami alebo čerstvými bylinkami ako petržlen.

Týmto spôsobom by ste mali byť schopní pripraviť chutné kuracie rezne v syrovom cestíčku. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *