Zapečené halušky so slaninkou a syrom
Zapečené halušky so slaninkou a syrom.
Suroviny:
- 200g hrubej múky
- 200-250g polohrubej múky
- 3 vajíčka
- soľ
- mlieko
- 1 lyžička kypriaceho prášku
- olej
- 1stredne veľká cibuľa
- 120g slaninky (na ooečenie)
- čerstvá petržlenová vňať
Zapečené halušky so slaninkou a syrom
Obidve druhy múky si preosejeme cez sitko a dáme do väčšej misy. Pridáme 1 vajíčko. Ochutíme soľou. Prileje mlieko podľa hustoty, kypriaci prášok a vypracujeme polotuhé cestíčko. Do hrnca si nalejeme vodu a osolíme. Až nám voda zovrie nahádžeme do nej halušky (alebo pomocou haluškára). Varíme len kým nezovrú.
Keď sú hotové vyberieme pomocou sitka a omyjeme ich studenou vodou. Do hlbšej panvice si dáme olej a nadrobno nakrájanú cibuľku. Chvíľku opražíme do spenenia a pridáme scedené halušky. Premiešame halušky s cibuľou , vmiešame dve rozšľahané vajíčka a osolíme. Na miernom plameni urobíme praženicu.
Následne halušky preložíme do olejom potretej zapekacej misy a vo vyhriatej pri teplote 190C necháme zapiecť. Medzi tým si slaninku nakrájame na menšie kocky alebo na obdĺžníčky a opečieme v panvici na oleji. Zapečené halušky na tanieri posypeme opraženou slaninkou a môžeme dozdobiť petržlenovou vňaťou.
Prajem dobrú chuť. 🙂
Zapečené halušky so slaninkou a syrom
Zapečené halušky so slaninkou a syrom. Ochutnali sme aj: pečeňové halušky do polievky.
[penci_recipe]