Chutná Vareška

Zapečené halušky so slaninkou a syrom

Zapečené halušky so slaninkou a syrom

Zapečené halušky so slaninkou a syrom.

Suroviny:

  • 200g hrubej múky
  • 200-250g polohrubej múky
  • 3 vajíčka
  • soľ
  • mlieko
  • 1 lyžička kypriaceho prášku
  • olej
  • 1stredne veľká cibuľa
  • 120g slaninky (na ooečenie)
  • čerstvá petržlenová vňať

 

Zapečené halušky so slaninkou a syrom

Obidve druhy múky si preosejeme cez sitko a dáme do väčšej misy. Pridáme 1 vajíčko. Ochutíme soľou. Prileje mlieko podľa hustoty, kypriaci prášok a vypracujeme polotuhé cestíčko. Do hrnca si nalejeme vodu a osolíme. Až nám voda zovrie nahádžeme do nej halušky (alebo pomocou haluškára). Varíme len kým nezovrú.

Keď sú hotové vyberieme pomocou sitka a omyjeme ich studenou vodou. Do hlbšej panvice si dáme olej a nadrobno nakrájanú cibuľku. Chvíľku opražíme do spenenia a pridáme scedené halušky. Premiešame halušky s cibuľou , vmiešame dve rozšľahané vajíčka a osolíme. Na miernom plameni urobíme praženicu.

Následne halušky preložíme do olejom potretej zapekacej misy a vo vyhriatej pri teplote 190C necháme zapiecť. Medzi tým si slaninku nakrájame na menšie kocky alebo na obdĺžníčky a opečieme v panvici na oleji. Zapečené halušky na tanieri posypeme opraženou slaninkou a môžeme dozdobiť petržlenovou vňaťou.
Prajem dobrú chuť. 🙂

 

Zapečené halušky so slaninkou a syrom

Zapečené halušky so slaninkou a syrom

 

Zapečené halušky so slaninkou a syrom. Ochutnali sme aj: pečeňové halušky do polievky.
[penci_recipe]

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *