Zrejme každý z nás miluje domáce recepty a ten skvelý pocit z toho, že niečo sami dokážeme dokonale spraviť. Dokonca lepšie ako z obchodu alebo reštaurácie. Ja som si dnes pre Vás pripravila recept na domácr rožky. Presne tak ako ich pripravovala moja mamka s babkou.
Recept na domáce rožky
Ak sa staráte os svoju váhu tak nezabudnite aj na tieto údaje:
- Grahamový rožok kalórie
- Rožok kalórie – kcal
Prajem Vám dobrú chuť a verím, že sa pri naších receptoch uvidíme opäť.
Recept na domáce rožky.
Suroviny:
- 500 g hladkej múky
- 300 ml mlieka
- 75 g masla
- 50 g cukru
- 1 vajce
- 7 g suchého droždia
- 1/2 čajovej lyžičky soli
Postup:
- V mise si zmiešajte múku, cukor a soľ.
- Vo vodnom kúpeli rozpustite maslo a pridajte ho k múke. Premiešajte.
- Rozmiešajte droždie v teplom mlieku a nechajte ho 10 minút kysnúť.
- Pridajte k múke vajce a kysnuté droždie. Zmiešajte.
- Vypracujte hladké cesto, ktoré nechajte kysnúť v teplej miestnosti asi hodinu.
- Po vykysnutí cesta ho premiesťte na pomúčenú dosku a rozdeľte na menšie kúsky.
- Z každého kúsku vytvarujte malú guličku a položte ju na plech vyložený papierom na pečenie.
- Plech s rožkami nechajte ešte chvíľu kysnúť.
- Počas toho si predhrejte rúru na 180 °C.
- Vykysnuté rožky dajte do rúry a pečte ich asi 12-15 minút, kým nezískajú zlatistú farbu.
- Po upečení nechajte rožky vychladnúť a môžete ich podávať.
Dobre chutí!