Recept na domáce rožky

Zrejme každý z nás miluje domáce recepty a ten skvelý pocit z toho, že niečo sami dokážeme dokonale spraviť. Dokonca lepšie ako z obchodu alebo reštaurácie. Ja som si dnes pre Vás pripravila recept na domácr rožky. Presne tak ako ich pripravovala moja mamka s babkou.

Recept na domáce rožky

Ak sa staráte os svoju váhu tak nezabudnite aj na tieto údaje:

  • Grahamový rožok kalórie
  • Rožok kalórie – kcal

Prajem Vám dobrú chuť a verím, že sa pri naších receptoch uvidíme opäť.

Domáce mäkkučké rožky - Var a peč s Martinkou ( ako upiecť rožky )

Recept na domáce rožky.

Suroviny:

  • 500 g hladkej múky
  • 300 ml mlieka
  • 75 g masla
  • 50 g cukru
  • 1 vajce
  • 7 g suchého droždia
  • 1/2 čajovej lyžičky soli

Postup:

  1. V mise si zmiešajte múku, cukor a soľ.
  2. Vo vodnom kúpeli rozpustite maslo a pridajte ho k múke. Premiešajte.
  3. Rozmiešajte droždie v teplom mlieku a nechajte ho 10 minút kysnúť.
  4. Pridajte k múke vajce a kysnuté droždie. Zmiešajte.
  5. Vypracujte hladké cesto, ktoré nechajte kysnúť v teplej miestnosti asi hodinu.
  6. Po vykysnutí cesta ho premiesťte na pomúčenú dosku a rozdeľte na menšie kúsky.
  7. Z každého kúsku vytvarujte malú guličku a položte ju na plech vyložený papierom na pečenie.
  8. Plech s rožkami nechajte ešte chvíľu kysnúť.
  9. Počas toho si predhrejte rúru na 180 °C.
  10. Vykysnuté rožky dajte do rúry a pečte ich asi 12-15 minút, kým nezískajú zlatistú farbu.
  11. Po upečení nechajte rožky vychladnúť a môžete ich podávať.

Dobre chutí!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *