Pravé francúzske zemiaky

Francúzske zemiaky trochu inak na náš spôsob. Poďte s nami pripraviť toto skvelé a chutné jedlo. Priam božské. Jedlo ktorým sa váš manžel pochvíli. Odporúčam vyskúšať náš recept.

Pravé francúzske zemiaky

Francúzske zemiaky - najlepší recept / Francouzské brambory │Zuzana Machová

Ak ste milovník zemiakov a radi chcete vyskúšať nejakú novú a chutnú variáciu, pravé francúzske zemiaky sú skvelou voľbou. Toto jedlo je skutočne božské a iste si ho užijete.

Zložky:

  • 1 kg zemiakov
  • 4 lyžice olivového oleja
  • 4 strúčiky cesnaku, jemne nakrájané
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie na dochutenie
  • Čerstvá petržlenová vňať, na ozdobenie

Postup:

  1. Zemiaky dôkladne umyjte a ošúpajte. Nakrájajte ich na hrubé poloslniečka.
  2. V hrnci so studenou osolenou vodou varíme zemiaky cca 5 minút, kým sa nezmäknú.
  3. Po uvarení zemiaky scedíme a dôkladne osušíme.
  4. Na panvici rozohrejeme olivový olej a pridáme nakrájaný cesnak. Orestujte cesnak až dozlatista, aby sa uvoľnila jeho chuť.
  5. Pridajte zemiaky na panvicu a opražte ich zo všetkých strán, kým nebudú zlatisto hnedé a krásne krehké. Prípadne pridajte ešte trochu oleja podľa potreby.
  6. Keď sú zemiaky hotové a krehké, posypeme ich soľou a čiernym korením, podľa chuti.
  7. Podávame hneď po upečení so čerstvou petržlenovou vňaťou na ozdobu.

Užite si tieto pravé francúzske zemiaky ako hlavné jedlo či ako prílohu k mäsu, alebo ich môžete objaviť ako samostatné chutné jedlo. Teším sa, keď ich vyskúšate a prajem vám dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *