Najlepšia hrnčeková bublanina s pudingom

Dnes som mala strašnú chuť na puding, tak mi napadla hrnčeková bublanina s pudingom. Taký rýchlejší receptík pre nás lenivejšie gazdinky. Ukážem vám tri recepty na bublaninu, ktoré často pripravujem. Všetky sú jednoduché a chutné. Všetky prsty si oblížete ako nikdy predtým milé gazdinky a kuchári.

 

Hrnčeková bublanina s pudingom

K hrnčekovej bublanine s pudingom si nakúpime tieto potraviny:

  • 4 vajíčka
  • sáčik vanilkového cukru
  • soľ
  • 100 g kryštálového curku
  • 110 ml oleja,
  • 250 g polohrubej múky
  • 400 g jahôd
  • polovička balenia prášku do pčeiva
  • 1 balenie vanilkového cukru
  • 4 PL kryštáloveho curu

 

Postup na prápravu hrnčekovej bublaniny s pudingom

Ako prvé si mlieko rozdelíme na 1/3. Túto tretitu zmiešame do kopy s mliekom. Do zvyšku (2/3) mlieka som dala cukor a nechala zohriať na sporáku. Nechala som pod pokrivkou zobrieť a pridala som zvyšok (1/3) mlieka s pudingom. Pomaly som ho vmiešala a dývala som pozor na hrudky. Pre istotu ho prelejte cez sitko.

Šetríme čas: Za ten čas umyjte jadhody a nechajte ich vyschnúť. Taktiež rozhorejte rúru na 180 stupňov.

 

Metličkou som si vyšľahala bielka a pridala trošilinku sol pre konzistenciu bielok. Tak máme lepší sneh. Potom som pridala k žltkám cukor , vanilku, olej a prášok do pečiva pol balenia. Na koniec som sneh vmiešala do žltkov a vytvorila základ pre bublaninu.

Na plech som si dala papier na pečenie je to jednoduchšie ako vymasťovať. Pomaly som nalila našu zltkovú zmes – cesto. Na vrch cesta som dala puding a na puding jahody. Jahody som pritlačila nech sú hlbšie v ceste. Pečie sa to 30 minút pri 180 stupňoch. Na konci som to oprášila jemným cukrom.

Dobrú chuť priatelia.

2) Hrnčeková bublanina s pudingom – druhý recept

Budeme potrebovať:

  • 3 ks vajíčok
  • 1 pohár kryštáloveho cukru
  • 1 pohár mlieka
  • 2 pohére polohrubej múky
  • 1/2 poháru slnečnicového oleja
  • 1 balenie vanilkového cukru
  • 1 balenie kypriaceho prášku do pečiva
  • 3 PL vody
  • jahody z konzervy

Puding:

  • 1/2 balenia vanilkového pudingu
  • 250 ml mlieka
  • 2 PL kryštáloveho cukru

Posýpka:

  • 4 PL hrubej múky
  • 4 PL kryštálového cukru
  • 4 PL masla alebo tuku na pečenie

Trocha viac ingrediencií, ale odporúčam rozhodne to stojí za to.

 

Postup hrnčeková bublanina s pudingom

Vo väčšej miske som si vyšľaha najíčka s kryštálovým cukrom aj vanilkovým. Pozor vyšľahala som si aj bielka aj žĺtka do kopy. Neoddeľovala som. Pomaly som po častiach prilevala mlieko aj olej a stále som miešala. Na koniec miešania som vmiešala k vajciam aj múku s kypriacím práškom a tromi lyžičkami vody. Nech budú bublinky v ceste.

Takto pripravené cesto môžeme naliať na plech, ktorý si buď vymastíme a omúčime. Ale ja radšej používam papier na pečenie. Na vrch nezabudnite poukaldať jahody.

 

Ako druhé si s polovičky balenia vanilkového cukru, 300 ml vlažného mlieka a cukru urobíme puding. Po tom čo sme uvarili pudinf tak ho uložíme na cesto popri jahôd. Ja rád spravím viacero durho pudingu. Napríklad minule som spravila polovičku čokoládového a polovičku puding šmolko. Teda vyzeralo to hnedo zelene. Bol to úžastná farba, odporúčam na zváženie.

Ako posledné si pripravím posúku z hrubej múky a masielka. Vidličkou premiešame na menšie časti. Ak to nejde tak ja posypem vrch múkou a na múku nastrúham maslo ako syr. Pečieme približne 30 minút a na konci posypeme cukrom.

Dobrú chuť.

 

Rýchla hrnčeková bublanina s pudingom

 

3) Rýchla hrnčeková bublanina s pudingom – tretí recept

Durhý recept bol trocha zdlahvý, ale tento bude práve opak. Oveľa jednoduchší recept na hrnčeovú bublaninu s pudingom. A prakticky k nemu nič nepotrebujete.

Na prípravu budeme potrebovať tieto suroviny k bublanine:

  • 2 poháre polohrubej múky
  • 1 pohár cukru
  • 1 balenie prášku do pečiva
  • 1 zlatý klasok (balenie)
  • 1,5 poháru vlažného mlieka
  • 0,5 hrnčeka oleja
  • 1 vajíčko
  • citrónová štava ak nemáte tak kôra
  • čerešne, jahody alebo iné ovocie – môže byť aj konzerva

 

Návod k hrnčekovej bublanine s pudingom

Ako prvé som si zobrala vyšší pekáč na ktorý som potrela olejom a kokosom. Fak tam pridajte ten kokos. Uvídte tú arómu orieškou. Fakt odporúčam.

Ako druhé som si vo väčšej miske vymiešala všetký súché suroviny (múku, cukor, prášok do pečiva, klások). V druhej miske som si vymešala všetky zvyšné suroviny ako je vajíčko, sitronova šťava, olej, mlieko.

 

Dávajte si bacha aby sa vám nespravili hrudky. Pridávajte múky ces sitko aby sa nespravili hrudky a dôkladne vymiešajte metelkou alebo habarkou.

Obe misky zmiešame do kopy a dáme ich na plech. Nezabudnite pridať ovocie na vech cesta. Pečieme približne 30 minút pri 180 stupňoch. Po upečení posýpte koláč sýpkym cukrom. Ja niekedy polejem pudingom, alebo čokoládou.

Jednoduché že? Dobrú chuť prajem.

 

Záver: hrnčeková bublanina s pudingom

Spraviť akúkoľvej bulaninu je jednodcuhé. Je to šikovný recept na každý deň. My s mužom si dávame k bublanine vlažné mlieko. Ale niekedy si spravím k nemu gramko. Potom je to také ako za dectva.

Vyskúšajte aj túto hrnčekovú bublaninu môj originálny a rýchly recept.

 

Môžete skúsiť aj video recept po anglicky.

Fruit Coffee Cake Recipe - Bublanina - Czech Cookbook

Bulanina sa u nás doma stala akýmsi národný jedlom. Máme ju najčastejšie s pomedzi všetkých jedál. A ako koláč je jasným víťazom. Len tak si ju pripravíme každý týždeň, aby počas práce bolo vždy niečo na stole.
Jedným slovom ovca celá a vlk sýty, ak sa chápeme.

Teda manžel a ja.Verím, že si ju pripravíte a bude vám chutiť. Dobrú chuť priatelia.
A sledujte nás naďalej.

 

Najlepšia hrnčeková BUBLANINA | Jednoduchý recept na nadýchanú ovocnú bublaninu | Zvládne každý :-)

Najlepšia hrnčeková bublanina s pudingom

Ak hľadáte najlepší recept na hrnčekovú bublaninu s pudingom, mám pre vás skvelý tip. Tento recept je jednoduchý a výsledok je neuveriteľne chutný. Tu je postup:

Potrebujete tieto suroviny:

  • 4 vajíčka
  • 1/2 pohára cukru
  • 1 pohár múky
  • 1/2 pohára oleja
  • 1 balenie vanilkového cukru
  • 1 balenie prášku do pečiva
  • 2 poháre mlieka
  • 1 pudingový prášok (príchuť podľa vašej voľby)
  • ovocie podľa chuti (jahody, čerešne, hrušky, atď.)

Návod:

  1. V malom hrnci si pripravte puding podľa návodu na obale. Odstavte ho z tepla a nechajte vychladnúť.
  2. V miske vyšľahajte vajíčka s cukrom do peny.
  3. Postupne pridávajte olej, múku, vanilkový cukor a prášok do pečiva. Všetko dôkladne premiešajte.
  4. Pridajte mlieko a zmiešajte, aby ste dostali hladké cesto.
  5. Plech alebo formu na pečenie potrite maslom a vysypte múkou. Nalejte do nej polovicu cesta.
  6. Na cesto nalejte vychladnutý puding a rozotrite ho do rovnomerného vrstvy.
  7. Na puding pridajte kúsky ovocia.
  8. Nalejte zvyšné cesto na vrch a jemne premiešajte, aby sa ovocie zmiešalo s cestom.
  9. Pečte v predhriatej rúre na 180 stupňov asi 30-35 minút, alebo kým bublanina nezíska krásnu zlatohnedú farbu a nevyvetrá sa.
  10. Po upečení nechajte bublaninu vychladnúť a potom ju môžete ozdobiť cukrom, posypkou alebo jednoducho podávať ako takú.

Dúfam, že vám tento recept poslúži a upečiete si vynikajúcu hrnčekovú bublaninu s pudingom. Dobrú chuť!

 

Alebo nájdete ďalší recept nižšie.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *