Najlepšia hrnčeková bublanina s pudingom
Dnes som mala strašnú chuť na puding, tak mi napadla hrnčeková bublanina s pudingom. Taký rýchlejší receptík pre nás lenivejšie gazdinky. Ukážem vám tri recepty na bublaninu, ktoré často pripravujem. Všetky sú jednoduché a chutné.
1) Hrnčeková bublanina s pudingom
K hrnčekovej bublanine s pudingom si nakúpime tieto potraviny:
- 4 vajíčka
- sáčik vanilkového cukru
- soľ
- 100 g kryštálového curku
- 110 ml oleja,
- 250 g polohrubej múky
- 400 g jahôd
- polovička balenia prášku do pčeiva
- 1 balenie vanilkového cukru
- 4 PL kryštáloveho curu
Postup na prápravu hrnčekovej bublaniny s pudingom
Ako prvé si mlieko rozdelíme na 1/3. Túto tretitu zmiešame do kopy s mliekom. Do zvyšku (2/3) mlieka som dala cukor a nechala zohriať na sporáku. Nechala som pod pokrivkou zobrieť a pridala som zvyšok (1/3) mlieka s pudingom. Pomaly som ho vmiešala a dývala som pozor na hrudky. Pre istotu ho prelejte cez sitko.
Šetríme čas: Za ten čas umyjte jadhody a nechajte ich vyschnúť. Taktiež rozhorejte rúru na 180 stupňov.
Metličkou som si vyšľahala bielka a pridala trošilinku sol pre konzistenciu bielok. Tak máme lepší sneh. Potom som pridala k žltkám cukor , vanilku, olej a prášok do pečiva pol balenia. Na koniec som sneh vmiešala do žltkov a vytvorila základ pre bublaninu.
Na plech som si dala papier na pečenie je to jednoduchšie ako vymasťovať. Pomaly som nalila našu zltkovú zmes – cesto. Na vrch cesta som dala puding a na puding jahody. Jahody som pritlačila nech sú hlbšie v ceste. Pečie sa to 30 minút pri 180 stupňoch. Na konci som to oprášila jemným cukrom.
Dobrú chuť priatelia.
Hrnčeková bublanina s pudingom a jogurtom
2) Hrnčeková bublanina s pudingom – druhý recept
Budeme potrebovať:
- 3 ks vajíčok
- 1 pohár kryštáloveho cukru
- 1 pohár mlieka
- 2 pohére polohrubej múky
- 1/2 poháru slnečnicového oleja
- 1 balenie vanilkového cukru
- 1 balenie kypriaceho prášku do pečiva
- 3 PL vody
- jahody z konzervy
Puding:
- 1/2 balenia vanilkového pudingu
- 250 ml mlieka
- 2 PL kryštáloveho cukru
Posýpka:
- 4 PL hrubej múky
- 4 PL kryštálového cukru
- 4 PL masla alebo tuku na pečenie
Trocha viac ingrediencií, ale odporúčam rozhodne to stojí za to.
Postup hrnčeková bublanina s pudingom
Vo väčšej miske som si vyšľaha najíčka s kryštálovým cukrom aj vanilkovým. Pozor vyšľahala som si aj bielka aj žĺtka do kopy. Neoddeľovala som. Pomaly som po častiach prilevala mlieko aj olej a stále som miešala. Na koniec miešania som vmiešala k vajciam aj múku s kypriacím práškom a tromi lyžičkami vody. Nech budú bublinky v ceste.
Takto pripravené cesto môžeme naliať na plech, ktorý si buď vymastíme a omúčime. Ale ja radšej používam papier na pečenie. Na vrch nezabudnite poukaldať jahody.
Ako druhé si s polovičky balenia vanilkového cukru, 300 ml vlažného mlieka a cukru urobíme puding. Po tom čo sme uvarili pudinf tak ho uložíme na cesto popri jahôd. Ja rád spravím viacero durho pudingu. Napríklad minule som spravila polovičku čokoládového a polovičku puding šmolko. Teda vyzeralo to hnedo zelene. Bol to úžastná farba, odporúčam na zváženie.
Ako posledné si pripravím posúku z hrubej múky a masielka. Vidličkou premiešame na menšie časti. Ak to nejde tak ja posypem vrch múkou a na múku nastrúham maslo ako syr. Pečieme približne 30 minút a na konci posypeme cukrom.
Dobrú chuť.
Rýchla hrnčeková bublanina s pudingom
3) Rýchla hrnčeková bublanina s pudingom – tretí recept
Durhý recept bol trocha zdlahvý, ale tento bude práve opak. Oveľa jednoduchší recept na hrnčeovú bublaninu s pudingom. A prakticky k nemu nič nepotrebujete.
Na prípravu budeme potrebovať tieto suroviny k bublanine:
- 2 poháre polohrubej múky
- 1 pohár cukru
- 1 balenie prášku do pečiva
- 1 zlatý klasok (balenie)
- 1,5 poháru vlažného mlieka
- 0,5 hrnčeka oleja
- 1 vajíčko
- citrónová štava ak nemáte tak kôra
- čerešne, jahody alebo iné ovocie – môže byť aj konzerva
Návod k hrnčekovej bublanine s pudingom
Ako prvé som si zobrala vyšší pekáč na ktorý som potrela olejom a kokosom. Fak tam pridajte ten kokos. Uvídte tú arómu orieškou. Fakt odporúčam.
Ako druhé som si vo väčšej miske vymiešala všetký súché suroviny (múku, cukor, prášok do pečiva, klások). V druhej miske som si vymešala všetky zvyšné suroviny ako je vajíčko, sitronova šťava, olej, mlieko.
Dávajte si bacha aby sa vám nespravili hrudky. Pridávajte múky ces sitko aby sa nespravili hrudky a dôkladne vymiešajte metelkou alebo habarkou.
Obe misky zmiešame do kopy a dáme ich na plech. Nezabudnite pridať ovocie na vech cesta. Pečieme približne 30 minút pri 180 stupňoch. Po upečení posýpte koláč sýpkym cukrom. Ja niekedy polejem pudingom, alebo čokoládou.
Jednoduché že? Dobrú chuť prajem.
Záver: hrnčeková bublanina s pudingom
Spraviť akúkoľvej bulaninu je jednodcuhé. Je to šikovný recept na každý deň. My s mužom si dávame k bublanine vlažné mlieko. Ale niekedy si spravím k nemu gramko. Potom je to také ako za dectva.
Vyskúšajte aj túto hrnčekovú bublaninu môj originálny a rýchly recept.
Môžete skúsiť aj video recept po anglicky.