Pečená bravčová krkovička s lečom

Čo sa týka prípravy pečenej bravčovej krkovičky s lečom, rád by som vám poskytol nasledujúci recept:

Prísady:

  • 1 kg bravčovej krkovičky
  • 2 cibule, nakrájané na tenké prúžky
  • 3 strúčiky cesnaku, jemne nakrájané
  • 400 g leča, opláchnutá a odsátá
  • 500 ml kuracieho vývaru
  • 2 lyžice olivového oleja
  • sójová omáčka podľa chuti
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • petržlenová vňať na ozdobenie

 

Pečená bravčová krkovička s lečom

Postup:

  1. Na začiatok si predohrejte rúru na 180 °C.
  2. Na rozpálenej panvici si rozohrejte olivový olej a pridajte cibuľu a cesnak. Orestujte ich do zlatista a zjemnite.
  3. Vytvorte vo výpeku z cibule a cesnaku vopred vyhriatu pekáč a na ňom opečte krkovičku zo všetkých strán, kým nenadobudne zlatohnedú farbu.
  4. Keď je krkovička pečená, preložte ju do pekáča a pridajte opláchnutú leču. Zalejte všetko kuracím vývarom a premiešajte.
  5. Zakryte pekáč a dajte ho na 1,5 hodiny do vyhriatej rúry. Po polovici času odkryte pekáč a premiešajte, aby bolo všetko dobre prepečené a premiešané.
  6. Po upečení ochutnajte a pridajte soľ, čierne korenie a sójovú omáčku podľa chuti.
  7. Podávajte horúce a ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou.

Dúfam, že vám tento recept vyhovuje a že si budete vychutnávať pečenú bravčovú krkovičku s lečom! Ak máte akékoľvek ďalšie otázky, neváhajte sa spýtať.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *