Čo sa týka prípravy pečenej bravčovej krkovičky s lečom, rád by som vám poskytol nasledujúci recept:
Prísady:
- 1 kg bravčovej krkovičky
- 2 cibule, nakrájané na tenké prúžky
- 3 strúčiky cesnaku, jemne nakrájané
- 400 g leča, opláchnutá a odsátá
- 500 ml kuracieho vývaru
- 2 lyžice olivového oleja
- sójová omáčka podľa chuti
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- petržlenová vňať na ozdobenie
Pečená bravčová krkovička s lečom
Postup:
- Na začiatok si predohrejte rúru na 180 °C.
- Na rozpálenej panvici si rozohrejte olivový olej a pridajte cibuľu a cesnak. Orestujte ich do zlatista a zjemnite.
- Vytvorte vo výpeku z cibule a cesnaku vopred vyhriatu pekáč a na ňom opečte krkovičku zo všetkých strán, kým nenadobudne zlatohnedú farbu.
- Keď je krkovička pečená, preložte ju do pekáča a pridajte opláchnutú leču. Zalejte všetko kuracím vývarom a premiešajte.
- Zakryte pekáč a dajte ho na 1,5 hodiny do vyhriatej rúry. Po polovici času odkryte pekáč a premiešajte, aby bolo všetko dobre prepečené a premiešané.
- Po upečení ochutnajte a pridajte soľ, čierne korenie a sójovú omáčku podľa chuti.
- Podávajte horúce a ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou.
Dúfam, že vám tento recept vyhovuje a že si budete vychutnávať pečenú bravčovú krkovičku s lečom! Ak máte akékoľvek ďalšie otázky, neváhajte sa spýtať.