Srnčia panenka s pečenými batátmi.
Ingrediencie:
- 500 g srnčej panenky
- 4 stredne veľké batáty
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 cibuľa
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- soľ a čerstvo mleté korenie podľa chuti
FOTORECEPT: Srnčia panenka s pečenými batátmi
Postup:
- Pripravte si panenku a nechajte ju vychladnúť na izbovú teplotu.
- Predhrejte rúru na 180 °C.
- Batáty ošúpajte a nakrájajte na hrubé plátky. Umývajte ich vodou, aby ste odstránili prebytočný škrob. Osušte ich papierovou utierkou.
- Batáty vložte do veľkej misy a oblievajte ich olivovým olejom. Pridajte soľ, čerstvo mleté korenie a premiešajte, aby sa všetky kúsky rovnomerne obaľovali.
- Na plech s pečením rozložte batáty v jednej vrstve a vložte ich do rúry. Pečte približne 25-30 minút, alebo kým nebudú mäkké a zlatisté.
- Počas pečenia batátov pripravte cibuľu a cesnak. Nakrájajte cibuľu na jemné prúžky a cesnak jemne nasekajte.
- Na panvici rozohrejte olivový olej a pridajte cibuľu a cesnak. Orestujte ich dozlatista.
- Panenku osolte a okoreňte podľa chuti.
- Na druhej panvici rozohrejte olivový olej a opečte srnčiu panenku z oboch strán do mierna prepečenia.
- Zmiešajte orestovanú cibuľu a cesnak s pečenými batátmi a podávajte ako prílohu k srnčej panenke.
Užite si svoju vynikajúcu srnčiu panenku s pečenými batátmi! Bon appétit!