FOTORECEPT: Srnčia panenka s pečenými batátmi

Srnčia panenka s pečenými batátmi.

Ingrediencie:

  • 500 g srnčej panenky
  • 4 stredne veľké batáty
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 cibuľa
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • soľ a čerstvo mleté korenie podľa chuti

 

FOTORECEPT: Srnčia panenka s pečenými batátmi

Postup:

  1. Pripravte si panenku a nechajte ju vychladnúť na izbovú teplotu.
  2. Predhrejte rúru na 180 °C.
  3. Batáty ošúpajte a nakrájajte na hrubé plátky. Umývajte ich vodou, aby ste odstránili prebytočný škrob. Osušte ich papierovou utierkou.
  4. Batáty vložte do veľkej misy a oblievajte ich olivovým olejom. Pridajte soľ, čerstvo mleté korenie a premiešajte, aby sa všetky kúsky rovnomerne obaľovali.
  5. Na plech s pečením rozložte batáty v jednej vrstve a vložte ich do rúry. Pečte približne 25-30 minút, alebo kým nebudú mäkké a zlatisté.
  6. Počas pečenia batátov pripravte cibuľu a cesnak. Nakrájajte cibuľu na jemné prúžky a cesnak jemne nasekajte.
  7. Na panvici rozohrejte olivový olej a pridajte cibuľu a cesnak. Orestujte ich dozlatista.
  8. Panenku osolte a okoreňte podľa chuti.
  9. Na druhej panvici rozohrejte olivový olej a opečte srnčiu panenku z oboch strán do mierna prepečenia.
  10. Zmiešajte orestovanú cibuľu a cesnak s pečenými batátmi a podávajte ako prílohu k srnčej panenke.

Užite si svoju vynikajúcu srnčiu panenku s pečenými batátmi! Bon appétit!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *