Prírodné rezne z diviaka recept

Prírodné rezne z diviaka recept.

Ingrediencie:

  • 4 až 6 rezov z diviaka (hrudnú časť)
  • Sól a mleté čierne korenie podľa chuti
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 cibuľa, jemne nakrájaná
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • 250 ml hovädzieho vývaru
  • 2 lyžice syrového masla
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 200 ml smotany na varenie
  • 2 lyžice červeného vína

 

Prírodné rezne z diviaka recept

Postup:

  1. Rezne z diviaka osolíme a okoreníme čiernym korením podľa chuti.
  2. Na panvici zohrejeme olivový olej a opekáme rezne z diviaka z oboch strán, až kým nebudú zlatisté. Potom ich odložíme na stranu.
  3. Na tej istej panvici orestujeme cibuľu a cesnak, kým sa nezhnednú.
  4. Pridáme hovädzí vývar a necháme povariť pár minút, kým sa redukuje.
  5. V panvici roztavíme syrové maslo a primiešame hladkú múku. Pomaly pridávame smotanu na varenie a miešame, kým nevznikne hladká omáčka.
  6. Do omáčky pridáme opečené rezne z diviaka a červené víno. Pokvapko povaríme, aby sa alkohol odparil.
  7. Podávame s prílohou podľa vlastnej preferencie, napríklad s karameľovými zemiakmi alebo knedľami.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *