Zemiaky s tvarohom a slaninou sú môj domáci recept. Ale iste ho každý z vás pozná po prípade ste ho už možno aj niekde ochutnali. Dúfam že sa vám tento recept bude pripravovať naozaj jednoducho a taktiež dúfam že vám bude chutiť. Poďme si ho spoločne uvariť.
Zemiaky s tvarohom a slaninkou
Zemiaky s tvarohom a slaninkou sú vynikajúce jedlo, ktoré určite poteší vaše chuťové poháriky. Tu je recept, ako si ich môžete pripraviť:
Zložky:
- 500 g zemiakov
- 200 g tvarohu
- 100 g slaniny
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- soľ a korenie podľa chuti
- olej na pečenie
Postup:
- Najprv si pripravte zemiaky. Očistite ich a nakrájajte na tenké plátky.
- V hrnci ich varte vo vriacej osolenej vode, kým nebudú mäkké.
- Po uvarení ich zlejte a nechajte chvíľu odpariť.
- V panvici na rozpálenom oleji osmažte nakrájanú slaninu do zlatista.
- Pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak a orestujte ich, kým nebudú mäkké a zlatisté.
- Zmiešajte v miske tvaroh so soľou a korením.
- Vymiešaný tvaroh pridajte ku slanine a cibuľe a dobre premiešajte.
- Vyklopte zemiaky do pekáča a prelejte ich zmesou tvarohu, slaniny a cibule.
- Dajte do predhriatej rúry a pečte pri teplote 180 °C približne 20 minút, kým nebudú zemiaky dobre prepečené a povrch zlatistý.
Prajem vám výbornú chuť!