Zemiaky s tvarohom a slaninkou

Zemiaky s tvarohom a slaninou sú môj domáci recept. Ale iste ho každý z vás pozná po prípade ste ho už možno aj niekde ochutnali. Dúfam že sa vám tento recept bude pripravovať naozaj jednoducho a taktiež dúfam že vám bude chutiť. Poďme si ho spoločne uvariť.

Zemiaky s tvarohom a slaninkou

Zemiaky nielen s tvarohom

Zemiaky s tvarohom a slaninkou sú vynikajúce jedlo, ktoré určite poteší vaše chuťové poháriky. Tu je recept, ako si ich môžete pripraviť:

Zložky:

  • 500 g zemiakov
  • 200 g tvarohu
  • 100 g slaniny
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • soľ a korenie podľa chuti
  • olej na pečenie

Postup:

  1. Najprv si pripravte zemiaky. Očistite ich a nakrájajte na tenké plátky.
  2. V hrnci ich varte vo vriacej osolenej vode, kým nebudú mäkké.
  3. Po uvarení ich zlejte a nechajte chvíľu odpariť.
  4. V panvici na rozpálenom oleji osmažte nakrájanú slaninu do zlatista.
  5. Pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak a orestujte ich, kým nebudú mäkké a zlatisté.
  6. Zmiešajte v miske tvaroh so soľou a korením.
  7. Vymiešaný tvaroh pridajte ku slanine a cibuľe a dobre premiešajte.
  8. Vyklopte zemiaky do pekáča a prelejte ich zmesou tvarohu, slaniny a cibule.
  9. Dajte do predhriatej rúry a pečte pri teplote 180 °C približne 20 minút, kým nebudú zemiaky dobre prepečené a povrch zlatistý.

Prajem vám výbornú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *