Kuracie prsia na znojemsky spôsob

Kuracie prsia na znojemsky spôsob

Pôvodne pochádzajúce zo Znojma na juhu Moravy, jedlo pripravené “na znojemsky spôsob” je známe v celej strednej Európe. Tu je recept na prípravu kuracích pŕs súčasne voňavých a chutných.

Čo budete potrebovať:

  • 4 kusy kuracích pŕs
  • 2 cibule, nakrájané na tenké plátky
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané na jemno
  • 250 ml bielého vína
  • 200 ml kuracieho vývaru
  • 2 lyžice masla
  • 2 lyžice hladkej múky
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • čerstvá petržlenová nátka na ozdobenie

 

Kuracie prsia na znojemsky spôsob

Postup:

  1. Pŕsia kuracií vytrieť soľou a čiernym korením.
  2. Na stredne veľkej panvici zohrejte maslo a pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak. Orestujte, kým sa cibuľa zjemní.
  3. Pridajte kuracie prsia a opekajte, až kým nezoskladnú svoju farbu, približne 5-7 minút na každej strane.
  4. K prsiam pridajte múku a dôkladne premiešajte, až kým múka nezhnedne.
  5. Znížte teplotu na strednú nízku a pridajte bielym vínom a kurací vývar. Nechajte varí, kým sa omáčka nezahustí a pŕsia nebudú úplne uvarené, približne 15-20 minút.
  6. Podávajte s dusenou ryžou alebo knedľami a ozdobte čerstvou petržlenovou nátkou.

Dúfam, že si túto tradičnú pochúťku z Moravy vychutnáte! Bon appétit!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *