Kuracie prsia na znojemsky spôsob
Pôvodne pochádzajúce zo Znojma na juhu Moravy, jedlo pripravené “na znojemsky spôsob” je známe v celej strednej Európe. Tu je recept na prípravu kuracích pŕs súčasne voňavých a chutných.
Čo budete potrebovať:
- 4 kusy kuracích pŕs
- 2 cibule, nakrájané na tenké plátky
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané na jemno
- 250 ml bielého vína
- 200 ml kuracieho vývaru
- 2 lyžice masla
- 2 lyžice hladkej múky
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- čerstvá petržlenová nátka na ozdobenie
Kuracie prsia na znojemsky spôsob
Postup:
- Pŕsia kuracií vytrieť soľou a čiernym korením.
- Na stredne veľkej panvici zohrejte maslo a pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak. Orestujte, kým sa cibuľa zjemní.
- Pridajte kuracie prsia a opekajte, až kým nezoskladnú svoju farbu, približne 5-7 minút na každej strane.
- K prsiam pridajte múku a dôkladne premiešajte, až kým múka nezhnedne.
- Znížte teplotu na strednú nízku a pridajte bielym vínom a kurací vývar. Nechajte varí, kým sa omáčka nezahustí a pŕsia nebudú úplne uvarené, približne 15-20 minút.
- Podávajte s dusenou ryžou alebo knedľami a ozdobte čerstvou petržlenovou nátkou.
Dúfam, že si túto tradičnú pochúťku z Moravy vychutnáte! Bon appétit!