Karbonátky s kelom a mletým mäsom

Ak hľadáte recept na karbonátky s kelom a mletým mäsom, tu máte jednoduchý a chutný recept:

Suroviny:

  • 500 g mletej zemiakovej kaše
  • 300 g mletej bravčovej alebo hovädzej kôty
  • 1 cibuľa (jemne nasekaná)
  • 2 strúčiky cesnaku (pretlačené)
  • 1 vajce
  • 1/2 šálky stierkového syra
  • 1/4 šálky strúhanej mrkvy
  • 1/4 šálky jemne nakrájaného kelu
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • olej na smaženie

 

Karbonátky s kelom a mletým mäsom

Postup:

  1. V malej panvici na rozpálenom oleji orestujte cibuľu a cesnak, kým nebudú mäkké a prenikavé.
  2. V mise zmiešajte mleté mäso, zemiakové kaše, vaječko, cibuľu, cesnak, syr, mrkvu a kel. Premiešajte dobre, kým sa všetky ingrediencie spoja.
  3. Formujte malé kotlety alebo guľôčky z tejto zmesi.
  4. Panvicu si zahrejte na strednom ohni s dostatočným množstvom oleja.
  5. Jeden po druhom opečte karbonátky z oboch strán, kým nebudú zlatisté a dobre upečené.
  6. Odstráňte karbonátky z panvice a nechajte ich trochu odpočinúť pred podávaním.

Podávajte tieto chrumkavé karbonátky s kelom a mletým mäsom s uvareným zeleným kúskovým kelom alebo s hranolkami. Môžete ich tiež podávať spolu so zeleninovou omáčkou. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *