Ak hľadáte recept na prípravu zápražky do polievky, tu je jednoduchý postup:

Ingrediencie:

  • 2 lyžice masla alebo oleja
  • 2 lyžice múky

Postup:

  1. Rozohrejte maslo (alebo olej) na stredne silnej teplote vo veľkom hrnci.
  2. Pridajte múku a neustále miešajte, aby ste vytvorili základnú zmes alebo zápražku. Nechajte ju variť približne 3-5 minút, kým nezíska zlatohnedú farbu.
  3. Použite zápražku ako základ do vášho receptu na polievku. Môžete ju pridať do zeleninovej polievky, hovädzej polievky, bravčovej polievky a podobne.

Zápražka pridáva do polievky hutnejšiu konzistenciu a obohacuje chuťové vlastnosti.

Ak máte ďalšie otázky alebo potrebujete recept na konkrétny druh polievky, neváhajte sa spýtať!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *