Ak hľadáte slovenský recept na zdravú plnku do kuracieho mäsa, mám pre vás jednoduchý a chutný recept:
Zeleninová plnka do kuracieho mäsa
Potrebujete nasledujúce ingrediencie:
- 1 cibuľu, jemne nakrájanú
- 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
- 1 mrkvu, jemne nastrúhanú
- 1 strednú cuketu, jemne nastrúhanú
- 1 červenú papriku, jemne nakrájanú
- 1 hrstku čerstvého petržlenu, jemne nasekaného
- 1 lyžicu olivového oleja
- Soľ a korenie podľa chuti
Zdravá plnka do kuraťa
Postup:
- Na panvici rozohrejte olivový olej a orestujte cibuľu a cesnak, kým sa zjemnia.
- Pridajte mrkvu, cuketu a papriku a dusíme ich približne 5 minút, kým zelenina zmäkne.
- Ochutnite soľou a korením podľa chuti, pridajte nasekaný petržlen a premiešajte.
- Plnku pridajte medzi dve vrstvy kuracieho mäsa a dobre zabaľte.
- Pokračujte v pečení kuracieho mäsa podľa vášho obvyklého receptu.
Dúfam, že si pochutnáte na tejto zdravej plnke do kuracieho mäsa. Dobrú chuť!