Suroviny:
– 250g penových cukríkov
– 125ml smotany na šľahanie
– 1 lyžica želatíny
– 2 lyžice vody

 

Penová torta plnka

Postup:
1. Penové cukríky nasypte do hrnca a pridajte smotanu na šľahanie. Postavte na mierny oheň a nechajte cukríky pomaly roztápať, občas zamiešajte.

2. Vo vode rozpustite želatínu a nechajte ju stuhnúť.

3. K roztopenému cukru s pomocou mixéra pridajte stuhnútu želatínu a dobre premiešajte.

4. Tortovú formu vysteľte potravinárskou fóliou a do nej nalejte pripravenú penovú hmotu.

5. Nechajte tortu vychladiť v chladničke aspoň 3 hodiny, ideálne cez noc.

6. Pred podávaním tortu vyberte z formy a ozdobte podľa vlastného gusta.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *