Mrkvová torta s mascarpone

Navrhujem nasledujúci recept na mrkvovú tortu s mascarpone:

Ingrediencie:

  • 250 g múky
  • 200 g jemného cukru
  • 200 ml slnečnicového oleja
  • 4 vajcia
  • 2 čajové lyžičky prášku do pečiva
  • 1/2 čajovej lyžičky sódy bikarbóny
  • 1/2 čajovej lyžičky mletej škorice
  • 1/4 čajovej lyžičky mletého muškátového orecha
  • 1/4 čajovej lyžičky soli
  • 200 g nastrúhanej mrkvy
  • 100 g jemne nasekaných orechov (napr. vlašské orechy)
  • 200 g mascarpone
  • 200 g práškového cukru
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • čerstvé bobuľové ovocie na ozdobu (napr. maliny, jahody)

 

Mrkvová torta s mascarpone

Postup:

  1. Predhrejte si rúru na 180 °C a pripravte si tortovú formu – vymastite ju a vysypte múkou, aby sa torta neskôr ľahko vybrala.
  2. Vo veľkej miske zmiešajte múku, cukor, prášok do pečiva, sódu bikarbónu, škoricu, muškátový orech a soľ. Dobrým nástrojom na miešanie je metlička.
  3. Pridajte vajcia a olej a miešajte, kým nebude zmes hladká. Potom pridajte nastrúhanú mrkvu a orechy a premiešajte ich do cesta.
  4. Nalejte cesto do pripravenej tortovej formy a pečte v predhriatej rúre asi 30-35 minút, alebo kým zubná tyčinka vložená do stredu torty nevyjde suchá.
  5. Vyberte tortu z rúry a nechajte ju úplne vychladnúť.
  6. Pripravte krém: V miske zmiešajte mascarpone, práškový cukor a smotanu na šľahanie. Šľahajte krém, kým nebude hladký a pevný.
  7. Keď je torta úplne vychladnutá, opatrne ju horizontálne rozkrojte na polovicu. Namažte polovicu krému na jednu polovicu torty a pridajte druhú polovicu torty. Zvyšný krém použite na ozdobenie hornej časti torty.
  8. Ozdobte tortu čerstvým bobuľovým ovocím podľa vášho výberu.
  9. Nechajte tortu v chladničke aspoň hodinu odpočívať, aby sa krém pekne zosolidifikoval.

Voila! Teraz už len na porciovat a vychutnať si skvelú mrkvovú tortu s mascarpone. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *