Maková torta s mascarpone

Krémová a bohatá maková torta s mascarpone je dokonalá sladká pochúťka pre všetkých milovníkov dezertov. Tu je jednoduchý recept:

Ingrediencie:

  • 200 g mletej makoviny
  • 250 ml mlieka
  • 200 g masla (zmäknutého)
  • 200 g cukru
  • 4 vajcia
  • 200 g múky
  • 1 balenie kypriaceho prášku
  • 250 g mascarpone
  • 100 g práškového cukru
  • 250 ml šľahačky (šľahací krém)

 

Maková torta s mascarpone

Postup:

  1. Zohrejte rúru na 180°C a vyložte tortovú formu papierom na pečenie.
  2. V hrnci zohrejte mlieko a nechajte v ňom napučať makovú múku asi 15 minút. Potom ju nechajte vychladnúť.
  3. Zmiešajte maslo a cukor do krémovitej konzistencie. Postupne pridávajte vajcia a premiešajte.
  4. Do zmesi pridajte makovú múku, múku s kypriacim práškom a premiešajte, až kým nevznikne jednotná hladká hmota.
  5. Nalejte testo do pripravenej formy a pečte v rúre asi 30-40 minút, alebo kým je zvrchu zlatohnedé a suché.
  6. Nechajte korpus vychladnúť.
  7. V miske zmiešajte mascarpone s práškovým cukrom, až kým nevznikne hladký krém.
  8. V samostatnej miske šľahajte šľahačku a potom ju opatrne primiešajte do mascarpone krému.
  9. Rozrežte horizontálne vychladnutý korpus na dve rovnaké polovice.
  10. Medzi vrstvy korpusu natrieme vrstvu mascarpone krému a zdola po povrchu torty.
  11. Na záver môžeme tortu ozdobiť strúhanou čokoládou alebo plátkami mandlí.
  12. Pred podávaním nechajte tortu chladniť v chladničke aspoň 2 hodiny.

Dúfam, že si túto lahodnú makovú tortu s mascarpone vychutnáte!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *