Čokoládová plnka do torty

Ak hľadáte recept na čokoládovú plnku do torty po slovensky, mám pre vás jednoduchý a chutný recept:

Čokoládová plnka do torty:

Ingrediencie:

  • 200 g horkého čokolády (s vysokým obsahom kakaa)
  • 200 ml smotany na šľahanie (min. 30% tuku)
  • 50 g masla
  • 2 lyžice cukru
  • 1 lyžička vanilkového extraktu

 

Čokoládová plnka do torty

Postup:

  1. Čokoládu nalomte na menšie kúsky a dajte do odolnej misky.
  2. V hrnci zahrejte smotanu s cukrom a vanilkovým extraktom na strednom ohni, kým sa cukor úplne nerozpustí a zmes začne variť.
  3. Horúcu smotanu zaliate cez nalomenu čokoládu a pridajte maslo. Nechajte chvíľu odstáť, aby sa čokoláda a maslo rozpustili.
  4. Potom zmes dôkladne premiešajte, kým nie je hladká a lesklá.
  5. Nechajte čokoládovú plnku vychladnúť na izbovú teplotu a potom ju použite na naplnenie vášho tortu.

Táto čokoládová plnka je vzdušná, krémová a dokonale čokoládová. Určite budete s ňou spokojní!

 

2)

Ingrediencie:

  • 200 g kvalitnej horkej čokolády (min. 70% kakaa)
  • 200 ml smotany na šľahanie (min. 33%)
  • 100 g masla (izbová teplota)
  • 50 g práškového cukru (podľa chuti)
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu (voliteľné)

Postup:

  1. Príprava čokolády:

    • Rozlámajte čokoládu na malé kúsky a vložte ju do misky.
  2. Zohriatie smotany:

    • V stredne veľkom hrnci zohrejte smotanu na šľahanie na strednom ohni. Neprivádzajte ju do varu, stačí, aby bola horúca.
  3. Spojenie zloženia:

    • Horúcu smotanu nalejte na kúsky čokolády v miske a nechajte stáť asi 2-3 minúty. Týmto spôsobom sa čokoláda začne rozpúšťať.
  4. Miešanie:

    • Pomocou metličky alebo špachtle jemne miešajte, kým sa čokoláda úplne nerozpustí a nevytvorí hladkú zmes. Ak je zmes hrudkovitá, môžete ju nechať nad parou ešte trochu zohriať.
  5. Pridanie masla:

    • Pridajte maslo do zmesi a dôkladne miešajte, kým sa maslo úplne nerozpustí a nezapracuje do čokoládovej plnky.
  6. Dosladzovanie:

    • Podľa chuti pridajte práškový cukor a vanilkový extrakt. Dobre premiešajte.
  7. Chladenie:

    • Nechajte plnku vychladnúť na izbovú teplotu, a potom ju vložte do chladničky aspoň na 1 hodinu, kým nezosilnie. Následne ju môžete šľahať do nadýchanej konzistencie pred použitím na plnenie torty.
  8. Použitie:

    • Vyšľahanú čokoládovú plnku použite na plnenie torty, jej potiahnutie alebo ako náplň do cupcakes.

Tip:

  • Ak chcete plnku ešte vylepšiť, môžete pridať aj nastrúhanú kôru z pomaranča alebo trošku espresso kávy na zvýraznenie chuti čokolády.

Dobrú chuť a veľa úspechov pri pečení!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *