Ak hľadáte recept na čokoládovú plnku do torty po slovensky, mám pre vás jednoduchý a chutný recept:
Čokoládová plnka do torty:
Ingrediencie:
- 200 g horkého čokolády (s vysokým obsahom kakaa)
- 200 ml smotany na šľahanie (min. 30% tuku)
- 50 g masla
- 2 lyžice cukru
- 1 lyžička vanilkového extraktu
Čokoládová plnka do torty
Postup:
- Čokoládu nalomte na menšie kúsky a dajte do odolnej misky.
- V hrnci zahrejte smotanu s cukrom a vanilkovým extraktom na strednom ohni, kým sa cukor úplne nerozpustí a zmes začne variť.
- Horúcu smotanu zaliate cez nalomenu čokoládu a pridajte maslo. Nechajte chvíľu odstáť, aby sa čokoláda a maslo rozpustili.
- Potom zmes dôkladne premiešajte, kým nie je hladká a lesklá.
- Nechajte čokoládovú plnku vychladnúť na izbovú teplotu a potom ju použite na naplnenie vášho tortu.
Táto čokoládová plnka je vzdušná, krémová a dokonale čokoládová. Určite budete s ňou spokojní!