Ak hľadáte recept na čokoládovú plnku do torty po slovensky, mám pre vás jednoduchý a chutný recept:

Čokoládová plnka do torty:

Ingrediencie:

  • 200 g horkého čokolády (s vysokým obsahom kakaa)
  • 200 ml smotany na šľahanie (min. 30% tuku)
  • 50 g masla
  • 2 lyžice cukru
  • 1 lyžička vanilkového extraktu

 

Čokoládová plnka do torty

Postup:

  1. Čokoládu nalomte na menšie kúsky a dajte do odolnej misky.
  2. V hrnci zahrejte smotanu s cukrom a vanilkovým extraktom na strednom ohni, kým sa cukor úplne nerozpustí a zmes začne variť.
  3. Horúcu smotanu zaliate cez nalomenu čokoládu a pridajte maslo. Nechajte chvíľu odstáť, aby sa čokoláda a maslo rozpustili.
  4. Potom zmes dôkladne premiešajte, kým nie je hladká a lesklá.
  5. Nechajte čokoládovú plnku vychladnúť na izbovú teplotu a potom ju použite na naplnenie vášho tortu.

Táto čokoládová plnka je vzdušná, krémová a dokonale čokoládová. Určite budete s ňou spokojní!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *