Chlieb z domácej pekárne

Ak chcete urobiť chlieb z domácej pekárne, budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 500 gramov hladkej múky
  • 10 gramov soli
  • 7 gramov suchého droždia
  • 300 mililitrov vlažnej vody

 

Chlieb z domácej pekárne

Postup:

  1. V malom množstve vlažnej vody rozpustite droždie a nechajte cca 5 minút postáť, aby sa droždie aktivovalo.
  2. V miske zmiešajte múku a soľ.
  3. Pridajte aktívne droždie do misy s múkou a soľou.
  4. Pomaly pridávajte vlažnú vodu a miešajte, kým sa všetky ingrediencie spoja do jednotnej hmoty.
  5. Vyberte cesto z misky a začnite ho miešať na pomúčenej doske až doležitať.
  6. Vrátite cesto späť do misky, prikryte utierkou alebo potravinovým obalom a nechajte ho kysnúť asi hodinu na teplom mieste, kým dvojnásobne narastie.
  7. Po kysnutí vyberte cesto z misky a znova ho dôležite na pomúčenej doske. Môžete mu dať akúkoľvek želanú formu.
  8. Prikryte cesto utierkou a nechajte ho kysnúť ešte 30 minút.
  9. Počas tohto času si predhrejte rúru na 220 stupňov Celzia.
  10. Pred pečením môžete chlieb potrieť vodou a posypať múkou, aby ste dosiahli pekný povrch.
  11. Položte chlieb na plech a pečte ho v predhriatej rúre asi 25-30 minút, kým nezíska zlatohnedú farbu a neznejú z neho duté zvuky.

Po upečení nechajte chlieb vychladnúť na mriežke, než ho pokrájate a podáte. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *