Ingrediencie:
– 1 domáca slepica
– 2 litre vody
– 2 mrkvy
– 1 petržlenový koreň
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– soľ a korenie podľa chuti
– 1 lyžica oleja
– hrsť čerstvého petržlenu na ozdobenie

 

Domáca slepačia polievka

Postup:
1. Slepicu očistite, umyte a nasekajte na menšie kusy.
2. Do väčšieho hrnca nalejte vodu a pridajte nasekanú slepicu.
3. Pridajte očistenú a nasekanú cibuľu, mrkvu a petržlenový koreň.
4. Pridajte soľ a korenie podľa chuti a olej.
5. Varíme na miernom ohni približne 1-2 hodiny, až kým mäso na slepici je mäkké.
6. Ak je potrebné, odstraňte pena z povrchu vývaru.
7. Po uvarení odstavte hrniec z ohňa a nechajte polievku trochu vychladnúť.
8. Pomocou sitka alebo cedníka precedíme vývar do čistej nádoby.
9. Nakoniec pridajte nasekaný čerstvý petržlen na ozdobenie.
10. Podávajte teplú a môžete ju doplniť napríklad vajíčkom alebo rezaným chlebom.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *