Suroviny:
– 500 g hladkej múky
– 10 g droždia
– 1 lyžička cukru
– 1 lyžička soli
– 300 ml teplej vody

 

Domáca bageta recept

Postup:
1. Droždie rozdrobte do misky, pridajte cukor, nalejte trochu teplej vody a nechajte kvasiť asi 10 minút.
2. Do misy s múkou pridajte soľ, vytvorte jamku v strede a nalejte do nej kvasnicovú zmes.
3. Postupne pridávajte zvyšnú teplú vodu a miešajte, kým nevytvoríte hladké cesto.
4. Cesto nechajte kysnúť v teplej miestnosti asi 1 hodinu alebo kým sa zdvojnásobí.
5. Dajte cesto na pomúčený plech a vytvarujte ho do tvaru bagety.
6. Pečte v predhriatej rúre na 200 stupňov asi 30-40 minút, kým nezhnedne a nezdvihne sa.
7. Vo vypnutom rúre nechajte bagetu ešte pár minút vychladnúť.

Podávajte horúcu s maslom alebo obľúbenými pomazánkami. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *