Na prípravu celozrnnej bagety podľa Lidlu budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

– 500g celozrnnej múky
– 1 balenie suchého droždia (7 g)
– 1 lyžička soli
– 300 ml teplej vody

 

Celozrnná bageta – Lídl recept

Postup:
1. Zmiešajte múku, suché droždie a soľ v miske.
2. Postupne pridávajte teplú vodu a miešajte, až kým sa všetky ingrediencie spoja a vytvoria tuhé cesto.
3. Cesto premiesite na pomúčenej doske do hladka a utvarujte ho do tvaru bagety.
4. Položte cesto na plech vyložený pečiacim papierom a nechajte ho kysnúť pri teplejšej miestnosti aspoň 1 hodinu.
5. Predhrejte rúru na 200 °C.
6. Pred pečením zarezte nožom niekoľko sín a bagetu dajte piecť do rúry asi 30 minút, kým nezískate zlatohnedú farbu.
7. Nechajte bagetu vychladnúť a potom si ju môžete pokrájať a podávať.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *