Tu je jednoduchý recept na veganské slané pečivo:

Suroviny:

  • 250g hladkej múky
  • 1/2 čajovej lyžičky soli
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • 80g rastlinného margarínu
  • 150ml rastlinného mlieka (napr. sójové, mandľové alebo ovsové mlieko)
  • 1 čajová lyžička octu (jablčný alebo biely ocot)
  • Voliteľné: sezamové semiačka, mak alebo iné semienka podľa chuti

 

Veganské slané pečivo

Postup:

  1. Vo väčšej miske zmiešajte múku, soľ a prášok do pečiva.
  2. Pridajte rastlinný margarín a miesite, kým nevznikne drobivá zmes.
  3. V ďalšej miske zmiešajte rastlinné mlieko a ocot. Nechajte odstáť niekoľko minút.
  4. Pomaly pridávajte tekutú zmes do suchých surovín a miešajte, kým sa nevytvorí cesto.
  5. Preložte cesto na pomúčenú dosku a miešajte niekoľko minút, kým nezískate hladké a elastické cesto.
  6. Zakryte cesto utierkou a nechajte ho odpočinúť 15-20 minút.
  7. Zahrejte rúru na 200°C.
  8. Po odpočinku cesto rozvaľkajte na hrúbku približne 1cm.
  9. Nakrájajte cesto na obľúbené tvary a položte ich na plech vyložený papierom na pečenie.
  10. Ak chcete, posypte povrch pečiva sezamovými semiačkami, makom alebo inými semienkami podľa chuti.
  11. Pečte pečivo v predhriatej rúre 15-20 minút, kým nezíska zlatohnedú farbu.
  12. Vyberte ho z rúry a nechajte ho trochu vychladnúť pred podávaním.

Dobrú chuť pri konzumácii vašeho veganského slaného pečiva!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *