Recept na slané pečivo:

Potrebujeme:
– 500 g múky
– 250 ml mlieka
– 50 g masla
– 1 vajce
– 1 lyžičku cukru
– 1 lyžičku soli
– 1 sáčok sušeného droždia
– náplň podľa vlastného výberu (napr. šunka, syr, paradajky, olivy, bylinky)
– karička syr

 

Karičkové slané pečivo

Postup:

1. Vo veľkej mise zmiešajte múku, cukor, soľ a droždie.

2. Na sporáku si rozpusťte maslo v mlieku, ale nenechajte ho zakaždým prevrieť. Maslo s mliekom by mali byť teplé (asi 40 ° C).

3. Pridajte teplé mlieko s maslom do misy s múkou a premiešajte, kým sa ingrediencie spoja.

4. Keď je cesto zhruba zmiešané, pridajte doň vajce a dôkladne premiešajte. A nezabudneme pridať karičku.

5. Cesto vyklopte na dosku a miesťte ho, kým nebude vláčne a elastické.

6. Misku s cestom zakryte utierkou a nechajte postupovať približne 1 hodinu na teplom mieste, kým cesto nezdvojnásobí svoj objem.

7. Po hodine vyberieme cesto, vyvaľkáme ho na dosku a rozdelíme na menšie kúsky.

8. Každý kúsok cesta rozvaľkáme na tenký plát a pomocou misiek alebo hrníčkov tvarujeme malé koláčiky.

9. Na stredu každej časti cesta položíme trochu náplne podľa vlastného výberu (napr. kocky šunky, syr, kúsky paradajok, olivy, bylinky).

10. Náplňmi plnené koláčiky preložíme na plech vyložený papierom na pečenie.

11. Plech s koláčikmi dáme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme asi 15-20 minút, kým pečivo nezhnedne a nezhnedne.

12. Hotové slané pečivo necháme vychladnúť, ideálne na mriežke.

Takto pripravené karickové slané pečivo si môžete vychutnať samotné alebo ako prílohu k polievke či šalátu. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *