Bageta caprese

Bageta Caprese je stredomorský pokrm, ktorý vznikol inšpiráciou z tradičnej talianskej salade Caprese. Tento recept je ideálny na pikniky, rýchly obed alebo večeru s rodinou a priateľmi. Vytvoril som pre vás tri unikátne recepty, ktoré kombinujú čerstvé suroviny a vytvárajú tak nezabudnuteľný zážitok pre vaše chuťové poháriky.

1. Klasická Bageta Caprese

Ingrediencie:

  • 1 čerstvá bageta
  • 200 g mozzarelly
  • 2 zrelé paradajky
  • Čerstvá bazalka
  • Extra panenský olivový olej
  • Balkánska soľ
  • Čierne korenie

Postup:

  1. Bagetu nakrájame na polovice pozdĺžne a následne na segmenty, ak preferujete menšie porcie.
  2. Mozzarellu nakrájame na plátky, rovnako ako paradajky. Snažte sa, aby boli všetky plátky rovnomerné, aby sa jedlo ľahko konzumovalo.
  3. Na spodnú časť bagety položíme plátky mozzarelly a potom plátky paradajok. Na vrch pridáme čerstvé lístky bazalky.
  4. Pokvapkáme extra panenským olivovým olejom a posypeme soľou a korením podľa chuti.
  5. Bagetu môžeme podávať hneď, ale ak máte čas, odporúčam ju nechať na pár minút odstáť, aby sa chute prepojili.

2. Grilovaná Bageta Caprese

Ingrediencie:

  • 1 čerstvá bageta
  • 200 g grilovanej mozzarelly
  • 2 zrelé paradajky
  • Čerstvé bazalkové pesto (prípadne domáce)
  • Balsamico krém
  • Čierne korenie

Postup:

  1. Predhrejte gril na stredne vysokú teplotu.
  2. Bagetu nakrájajte na polovice pozdĺžne a opečte ju na grile, kým nezačne mať krásne grilovacie značky a nebude chrumkavá.
  3. Grilovanú mozzarellu nakrájajte na plátky a ostatné suroviny si pripravte.
  4. Na grilovanú bagetu najskôr natrite bazalkové pesto, potom na to položte grilovanú mozzarellu, nakrájané paradajky a nakoniec posypte čiernym korením.
  5. Pokvapkajte balsamico krémom a podávajte teplé. Tento recept je jedinečný spôsob, ako si vychutnať klasiku s nádychom grilovanej chute.

3. Pikantná Bageta Caprese s Avokádom

Ingrediencie:

  • 1 čerstvá bageta
  • 150 g mozzarelly
  • 1 zrelé avokádo
  • 2 zrelé paradajky
  • Čerstvá bazalka
  • Limetková šťava
  • Čili vločky
  • Morské soľ

Postup:

  1. Bagetu nakrájajte na polovice a potom na kraje. Prednostne môžete bagetu ľahko opiecť, aby bola chrumkavejšia.
  2. Avokádo a mozzarellu nakrájajte na plátky. Paradajky nakrájajte na kolieska.
  3. Na spodnú časť bagety rozložte plátky avokáda, potom mozzarellu a nakoniec paradajky.
  4. Ozdobte čerstvými lístkami bazalky, pokvapkajte limetkovou šťavou a posypte čili vločkami a morskou soľou.
  5. Uzavrite bagetu a podávajte ju ako pikantný a zdravý snack.

Tipy na servírovanie

Každú z bagiet môžete podávať s čerstvým červeným vínom alebo domácou limonádou. Taktiež odporúčam podávať bagetu s jednoduchým zeleninovým šalátom alebo čerstvým ovocím pre vyvážený obed či večeru.

Bageta Caprese je nielen chutná, ale aj vizuálne atraktívna, a preto je ideálna na oslavách či rodinných stretnutiach. Užite si jed prípravy a objavovania nových chutí. Prajem vám dobrú chuť!

 

 

Potrebujete:

– 1 bageta
– 2 veľké paradajky
– 1 guľa mozzarelly
– čerstvý bazalkový list
– extra panenský olivový olej
– soľ a čierne korenie podľa chuti

 

Bageta caprese

Postup:

1. Bagetu nakrájajte na tenké plátky.
2. Paradajky a mozzarellu nakrájajte na tenké plátky rovnakého veľkosti.
3. Na každý plátok bagety položte plátek paradajky a mozzarelly.
4. Posypte čerstvým bazalkovým listom.
5. Zakvapkajte extra panenským olivovým olejom a posypte soľou a čiernym korením podľa chuti.
6. Podávajte ako chutnú a jednoduchú pochúťku k obedu alebo večeri.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *