Ak hľadáte recept na chlieb z suchého droždia, tu je jednoduché a chutné zavesenie, ktoré môžete vyskúšať:
Chlieb z suchého droždia
Ingrediencie:
- 500 g hladkej múky
- 10 g soli
- 10 g cukru
- 7 g suchého droždia
- 300 ml teplej vody
Chlieb zo sušeneho droždia
Postup:
- Vo veľkej miske zmiešajte múku, soľ, cukor a suché droždie.
- Pomaly prilejte teplú vodu a premiešajte, kým sa všetky ingrediencie spoja a vytvoria cesto.
- Cesto premiesite na pomúčenej doske asi 5-10 minút, kým sa stane hladkým a elastickým.
- Dajte cesto do čistej misky, zakryte uterákom a nechajte kysnúť asi 1-2 hodiny, kým zrastie.
- Po vykysnutí môžete cesto opäť premiesiť a preložiť do vhodnej formy na pečenie.
- Formu s cestom zakryte uterákom a nechajte znova kysnúť asi 30-60 minút, kým zrastie.
- Počas toho si predhrejte rúru na 200 °C.
- Pred pečením môžete chlieb desiatimi rezmi nakrojiť po povrchu, ak chcete dosiahnuť krajší vzhľad.
- Dajte formu s cestom do vyhriatej rúry a pečte asi 30-35 minút, kým chlieb získava zlatohnedú farbu a znie dutý, keď naň poklepete zhora.
- Po upečení nechajte chlieb vychladnúť na mriežke pred podávaním.
Dúfam, že si dobrý chlieb z suchého droždia vychutnáte! Ak máte ďalšie otázky, neváhajte sa opýtať.