Domáce majonézové rožky

Domáce majonézové rožky

Najlepšie pečivo toho roku, smotanové rožky. Mäkké a jemné.

 

Ak hľadáte recept na domáce majonézové rožky, môžem vám s tým pomôcť. Tu je jednoduchý recept:

Domáce majonézové rožky

Suroviny:
  • 450 g hladkej múky
  • 11 g suchého droždia
  • 1 lyžička cukru
  • 1 lyžička soli
  • 1 vajce
  • 250 ml mlieka
  • 60 ml oleja
  • 2 lyžice majonézy
Postup:
  1. Vo veľkej miske zmiešajte múku, cukor, soľ a suché droždie.
  2. V inej miske vymiešajte vajce spolu s mliekom, olejom a majonézou.
  3. Pridajte tekuté ingrediencie do suchej zmesi a miešajte, kým sa nevytvorí cesto.
  4. Vypracujte cesto na pomúčenej doske a nechajte ho vykysnúť asi hodinu, kým zdvojnásobí objem.
  5. Po vykysnutí cesta ho rozdelte na malé guľôčky a formujte ich do tvaru rožkov.
  6. Položte ich na vymastený plech a nechajte ešte chvíľu kysnúť.
  7. Pred pečením môžete rožky potrieť vajcom a posypať sezamovými semienkami, ak si želáte.
  8. Pečte ich vo vyhriatej rúre na 180 °C asi 15-20 minút, kým nebudú pekne zlaté.

Majonézové rožky sú výbornou voľbou na rôzne príležitosti. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *