Plnená domáca bravčová pečeň na víne

Ingrediencie:

  • 500 g bravčovej pečene
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 100 g slaniny
  • 2 plátky chleba nakrájané na kocky
  • 100 ml bieleho vína
  • 2 vajcia
  • soľ a čierne korenie na dochutenie
  • kypriaci prášok

 

Plnená domáca bravčová pečeň na víne

Postup:

  1. Bravčovú pečeň očistite a nakrájajte ju na tenké plátky.
  2. Cibuľu a cesnak jemne nakrájajte.
  3. Slaninu nakrájajte na malé kocky a orestujte na panvici.
  4. Do orestovanej slaniny pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak a orestujte dozlatista.
  5. Vymiešajte vajcia v miske a pridajte ich do zmesi so slaninou, cibuľou a cesnakom.
  6. Pridajte nakrájaný chlieb a biele víno. Dobre premiešajte a nechajte zmes trochu odstáť.
  7. Nakrájané plátky bravčovej pečene posypte soľou, korením a pridajte kypriaci prášok.
  8. Na každý plátok pečene nanesite vrstvu náplne a pečené zrolujte.
  9. Na panvici rozohrejte trochu oleja a opekajte plátky pečene z každej strany, až kým nebudú zlatisté.
  10. Podávajte teplé so šalátom a prílohou podľa vlastného výberu.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *