Samozrejme! Tu je jednoduchý recept na morčacie soté s ryžou po slovensky:
Ingrediencie:
- 500 g morčacieho mäsa (nakrájaného na menšie kúsky)
- 1 cibuľa (nakrájaná na kocky)
- 2 strúčiky cesnaku (nakrájané)
- 1 paprika (nakrájaná na pásiky)
- 200 g žampiónov (nakrájaných na plátky)
- 2 lyžice oleja
- 2 lyžice sójovej omáčky
- 1 lyžica medu
- soľ a korenie podľa chuti
- uvarená ryža na podávanie
Morčacie soté s ryťou – recept
Postup:
- Na panvici rozohrejte olej a orestujte na ňom cibuľu asi 2 minúty, kým sa nezarumení.
- Pridajte morčacie mäso a opražte ho dozlatista.
- Pridajte cesnak, papriku a žampióny a opražte ďalších 5-7 minút, kým zelenina nezhnedne.
- Pridajte sójovú omáčku a med, premiešajte a nechajte variť ďalších 2 minúty.
- Podľa chuti dochuťte soľou a korením.
- Podávajte s uvarenou ryžou.
Tento recept je skvelou voľbou pre rýchly a chutný obed alebo večeru. Dúfam, že si ho vychutnáte!