Samozrejme! Tu je jednoduchý recept na morčacie soté s ryžou po slovensky:

Ingrediencie:

  • 500 g morčacieho mäsa (nakrájaného na menšie kúsky)
  • 1 cibuľa (nakrájaná na kocky)
  • 2 strúčiky cesnaku (nakrájané)
  • 1 paprika (nakrájaná na pásiky)
  • 200 g žampiónov (nakrájaných na plátky)
  • 2 lyžice oleja
  • 2 lyžice sójovej omáčky
  • 1 lyžica medu
  • soľ a korenie podľa chuti
  • uvarená ryža na podávanie

 

Morčacie soté s ryťou – recept

Postup:

  1. Na panvici rozohrejte olej a orestujte na ňom cibuľu asi 2 minúty, kým sa nezarumení.
  2. Pridajte morčacie mäso a opražte ho dozlatista.
  3. Pridajte cesnak, papriku a žampióny a opražte ďalších 5-7 minút, kým zelenina nezhnedne.
  4. Pridajte sójovú omáčku a med, premiešajte a nechajte variť ďalších 2 minúty.
  5. Podľa chuti dochuťte soľou a korením.
  6. Podávajte s uvarenou ryžou.

Tento recept je skvelou voľbou pre rýchly a chutný obed alebo večeru. Dúfam, že si ho vychutnáte!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *