Recept 1: Koreniské bravčové rebierko s koreňovou zeleninou
Ingrediencie:
- 800 g bravčových rebierok
- 4 lyžice sójovej omáčky
- 2 lyžice medu
- 2 lyžice sezamového oleja
- 4 strúčiky cesnaku (nasekané)
- 2 lyžičky čerstvého korenia (napr. zázvor alebo chilli, podľa chuti)
- 500 g koreňovej zeleniny (napr. mrkva, petržlenový koreň, zeler)
- Sójový krém (na servírovanie)
- 2 lyžice oleja na smaženie
- Soľ a čerstvo mleté čierne korenie (podľa chuti)
Postup:
- V miske zmiešajte sójovú omáčku, med, sezamový olej, cesnak a čerstvé korenie. Túto marinádu nalejte do veľkej misky a pridajte bravčové rebierka. Marinujte ich aspoň 1 hodinu, ideálne však cez noc v chladničke.
- Zohrejte olej na panvici a orestujte nakrájanú koreňovú zeleninu do mäkkosti, prípadne až do zlatista. Osolte a okoreňte podľa chuti.
- Bravčové rebierka vymeňte z marinády a odkvapkajte ich. Na olejom zahriatej panvici ich opečte z oboch strán, kým nebudú vnútri prepečené a zvonka zlatisté. Podľa hrúbky rebierok to môže trvať približne 4-6 minút z každej strany.
- Podávajte koreniské bravčové rebierka s opečenou koreňovou zeleninou a môžete ich doplniť sojovým krémom.
Recept 2: Koreniské bravčové rebierko s ryžou
Ingrediencie:
- 800 g bravčových rebierok
- 4 lyžice sójovej omáčky
- 2 lyžice medu
- 2 lyžice sezamového oleja
- 2 strúčiky cesnaku (nasekané)
- 2 lyžičky čerstvého korenia (napr. zázvor alebo chilli, podľa chuti)
- 2 šálky ryže
- Korenená zelenina (napr. baby kukurica, hrášok)
- Soľ a čerstvo mleté čierne korenie (podľa chuti)
Postup:
- V miske zmiešajte sójovú omáčku, med, sezamový olej, cesnak a čerstvé korenie. Túto marinádu nalejte do veľkej misky a pridajte bravčové rebierka. Marinujte ich aspoň 1 hodinu, ideálne však cez noc v chladničke.
- Pripravte si ryžu podľa pokynov na obale.
- Na panvici opečte marinované bravčové rebierka z oboch strán, kým nebudú vnútri prepečené a zvonka zlatisté. To by malo trvať približne 4-6 minút z každej strany.
- V druhej panvici nastrúhajte koreninovú zeleninu (napr. baby kukuricu a hrášok) a opečte ich ľahko na oleji. Nechajte ich mať ešte trochu šťavy.
- Na tanieri servírujte varenú ryžu, opečené koreniské rebierka a koreninovú zeleninu. Môžete pridať soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti.
Dúfam, že Vám tieto recepty pomôžu pripraviť skvelé koreniské bravčové rebierka!