Recept 1: Koreniské bravčové rebierko s koreňovou zeleninou

Ingrediencie:

  • 800 g bravčových rebierok
  • 4 lyžice sójovej omáčky
  • 2 lyžice medu
  • 2 lyžice sezamového oleja
  • 4 strúčiky cesnaku (nasekané)
  • 2 lyžičky čerstvého korenia (napr. zázvor alebo chilli, podľa chuti)
  • 500 g koreňovej zeleniny (napr. mrkva, petržlenový koreň, zeler)
  • Sójový krém (na servírovanie)
  • 2 lyžice oleja na smaženie
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie (podľa chuti)

Postup:

  1. V miske zmiešajte sójovú omáčku, med, sezamový olej, cesnak a čerstvé korenie. Túto marinádu nalejte do veľkej misky a pridajte bravčové rebierka. Marinujte ich aspoň 1 hodinu, ideálne však cez noc v chladničke.
  2. Zohrejte olej na panvici a orestujte nakrájanú koreňovú zeleninu do mäkkosti, prípadne až do zlatista. Osolte a okoreňte podľa chuti.
  3. Bravčové rebierka vymeňte z marinády a odkvapkajte ich. Na olejom zahriatej panvici ich opečte z oboch strán, kým nebudú vnútri prepečené a zvonka zlatisté. Podľa hrúbky rebierok to môže trvať približne 4-6 minút z každej strany.
  4. Podávajte koreniské bravčové rebierka s opečenou koreňovou zeleninou a môžete ich doplniť sojovým krémom.

Recept 2: Koreniské bravčové rebierko s ryžou

Ingrediencie:

  • 800 g bravčových rebierok
  • 4 lyžice sójovej omáčky
  • 2 lyžice medu
  • 2 lyžice sezamového oleja
  • 2 strúčiky cesnaku (nasekané)
  • 2 lyžičky čerstvého korenia (napr. zázvor alebo chilli, podľa chuti)
  • 2 šálky ryže
  • Korenená zelenina (napr. baby kukurica, hrášok)
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie (podľa chuti)

Postup:

  1. V miske zmiešajte sójovú omáčku, med, sezamový olej, cesnak a čerstvé korenie. Túto marinádu nalejte do veľkej misky a pridajte bravčové rebierka. Marinujte ich aspoň 1 hodinu, ideálne však cez noc v chladničke.
  2. Pripravte si ryžu podľa pokynov na obale.
  3. Na panvici opečte marinované bravčové rebierka z oboch strán, kým nebudú vnútri prepečené a zvonka zlatisté. To by malo trvať približne 4-6 minút z každej strany.
  4. V druhej panvici nastrúhajte koreninovú zeleninu (napr. baby kukuricu a hrášok) a opečte ich ľahko na oleji. Nechajte ich mať ešte trochu šťavy.
  5. Na tanieri servírujte varenú ryžu, opečené koreniské rebierka a koreninovú zeleninu. Môžete pridať soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti.

Dúfam, že Vám tieto recepty pomôžu pripraviť skvelé koreniské bravčové rebierka!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *