Recept na kuracie prsia na šampiňónoch a smotane
Potrebné suroviny:
- 4 kúsky kuracích pŕs (strihnuté na tenké plátky)
- 250 g čerstvých šampiňónov (nasekaných)
- 2 strúčiky cesnaku (roztlačené)
- 1 cibuľa (nasekaná)
- 200 ml smotany na varenie
- Petržlenová vňať (na ozdobenie)
- Soľ a čierne korenie (podľa chuti)
- 2 polievkové lyžice oleja na smaženie
Kuracie prsia na šampiňónoch a smotane
Postup:
- Kuracie prsia osolíme a okoreníme podľa chuti.
- V panvici zohrejeme olej a opečieme kuracie prsia z oboch strán, až kým nebudú zlatisté. Potom ich odložíme na stranu.
- Do panvice pridáme cibuľu a cesnak a restujeme ich dozlatista.
- Pridáme nasekané šampiňóny a dusíme ich, kým nezmäknú a nevypustia vodu.
- Následne do panvice pridáme smotanu a premiešame. Dusíme asi 5 minút, kým omáčka zahustne.
- Kuracie prsia vrátime do panvice a dusíme ešte 5 – 10 minút, aby sa prepekli a prepojili s omáčkou.
- Podávame posypané čerstvou petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť!