Recept na kuracie prsia na šampiňónoch a smotane

Potrebné suroviny:

  • 4 kúsky kuracích pŕs (strihnuté na tenké plátky)
  • 250 g čerstvých šampiňónov (nasekaných)
  • 2 strúčiky cesnaku (roztlačené)
  • 1 cibuľa (nasekaná)
  • 200 ml smotany na varenie
  • Petržlenová vňať (na ozdobenie)
  • Soľ a čierne korenie (podľa chuti)
  • 2 polievkové lyžice oleja na smaženie

 

Kuracie prsia na šampiňónoch a smotane

Postup:

  1. Kuracie prsia osolíme a okoreníme podľa chuti.
  2. V panvici zohrejeme olej a opečieme kuracie prsia z oboch strán, až kým nebudú zlatisté. Potom ich odložíme na stranu.
  3. Do panvice pridáme cibuľu a cesnak a restujeme ich dozlatista.
  4. Pridáme nasekané šampiňóny a dusíme ich, kým nezmäknú a nevypustia vodu.
  5. Následne do panvice pridáme smotanu a premiešame. Dusíme asi 5 minút, kým omáčka zahustne.
  6. Kuracie prsia vrátime do panvice a dusíme ešte 5 – 10 minút, aby sa prepekli a prepojili s omáčkou.
  7. Podávame posypané čerstvou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *