Chrumkavé kuracie stehná recept

Tu je jeden recept na chrumkavé kuracie stehná:

Suroviny:

  • 4 kuracie stehná (s kožou)
  • 1/2 šálky múky
  • 1/2 čajovej lyžičky cesnaku v prášku
  • 1/2 čajovej lyžičky cibule v prášku
  • 1/2 čajovej lyžičky papriky
  • 1/2 čajovej lyžičky soli
  • 1/4 čajovej lyžičky kajenského korenia (voliteľné)
  • 2 vajcia
  • 2-3 lyžice olivového oleja

 

Chrumkavé kuracie stehná recept

Postup:

  1. Predhrejte rúru na 200 stupňov Celzia a pripravte si plech s papierom na pečenie.
  2. V miske zmiešajte múku, cesnakový prášok, cibuľový prášok, papriku, soľ a kajenské korenie (ak používate). Toto je zmes na obaľovanie kuracích stehien.
  3. V inej miske rozšľahajte vajcia.
  4. Kuracie stehná opláchnite a dôkladne osušte papierovou utierkou.
  5. Každé stehno obaľte v múčnej zmesi, potom ponorte do vajec a znovu obaľte v múčnej zmesi. Uistite sa, že sú dobre obalené.
  6. Na pripravenom plechu zohrejte olivový olej. Položte kuracie stehná na plech a dajte do rúry.
  7. Pečte ich asi 40 – 45 minút, alebo kým nezískajú zlatohnedú farbu a vnútro dosiahne teplotu 75 stupňov Celzia.
  8. Po upečení nechajte kuracie stehná chvíľu vychladnúť a potom ich môžete podávať s prílohou podľa vlastného výberu.

Dobrú chuť!

 

2)

Ingrediencie:

  • 4 kuracie stehná (so kožou)
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 lyžice medu
  • 2 strúčiky cesnaku (prelisované)
  • 1 čajová lyžička papriky (sladkej alebo údenej, podľa chuti)
  • 1 čajová lyžička sušeného oregána
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1 čajová lyžička cayenskej papriky (voliteľné, ak máte radi pikantnejšie)
  • 1 citrón (na šťavu)

Postup:

  1. Príprava kuracích stehien: Kuracie stehná dôkladne umyte a osušte papierovými utierkami. Odstráňte prebytočný tuk, ak je to potrebné.

  2. Marináda: V miske zmiešajte olivový olej, med, prelisovaný cesnak, papriku, oregano, soľ, čierne korenie a ak používate, aj cayenskú papriku. Pridajte šťavu z citróna a všetko dobre premiešajte.

  3. Marinovanie: Kuracie stehná vložte do misky s marinádou a dôkladne ich obalíme. Odporúčame marinovať aspoň 30 minút, ideálne však niekoľko hodín alebo cez noc v chladničke, aby sa chute prenikli.

  4. Pecenie: Rúru predhrejeme na 200 °C (180 °C s ventilátorom). Kuracie stehná položte kožou nahor na plech vystlaný papierom na pečenie alebo do pekáča.

  5. Pečenie: Pečte 35 – 45 minút, alebo kým koža nie je krásne chrumkavá a kuracie mäso je prepečené. Počas pečenia je dobré stehná raz alebo dvakrát preliať šťavou, aby zostali šťavnaté.

  6. Podávanie: Po upečení nechajte stehná chvíľu vychladnúť. Podávajte ich s vašou obľúbenou prílohou, ako sú pečené zemiaky, ryža alebo čerstvý šalát.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *