Tu je jeden recept na chrumkavé kuracie stehná:
Suroviny:
- 4 kuracie stehná (s kožou)
- 1/2 šálky múky
- 1/2 čajovej lyžičky cesnaku v prášku
- 1/2 čajovej lyžičky cibule v prášku
- 1/2 čajovej lyžičky papriky
- 1/2 čajovej lyžičky soli
- 1/4 čajovej lyžičky kajenského korenia (voliteľné)
- 2 vajcia
- 2-3 lyžice olivového oleja
Chrumkavé kuracie stehná recept
Postup:
- Predhrejte rúru na 200 stupňov Celzia a pripravte si plech s papierom na pečenie.
- V miske zmiešajte múku, cesnakový prášok, cibuľový prášok, papriku, soľ a kajenské korenie (ak používate). Toto je zmes na obaľovanie kuracích stehien.
- V inej miske rozšľahajte vajcia.
- Kuracie stehná opláchnite a dôkladne osušte papierovou utierkou.
- Každé stehno obaľte v múčnej zmesi, potom ponorte do vajec a znovu obaľte v múčnej zmesi. Uistite sa, že sú dobre obalené.
- Na pripravenom plechu zohrejte olivový olej. Položte kuracie stehná na plech a dajte do rúry.
- Pečte ich asi 40 – 45 minút, alebo kým nezískajú zlatohnedú farbu a vnútro dosiahne teplotu 75 stupňov Celzia.
- Po upečení nechajte kuracie stehná chvíľu vychladnúť a potom ich môžete podávať s prílohou podľa vlastného výberu.
Dobrú chuť!
2)
Ingrediencie:
- 4 kuracie stehná (so kožou)
- 2 lyžice olivového oleja
- 2 lyžice medu
- 2 strúčiky cesnaku (prelisované)
- 1 čajová lyžička papriky (sladkej alebo údenej, podľa chuti)
- 1 čajová lyžička sušeného oregána
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- 1 čajová lyžička cayenskej papriky (voliteľné, ak máte radi pikantnejšie)
- 1 citrón (na šťavu)
Postup:
-
Príprava kuracích stehien: Kuracie stehná dôkladne umyte a osušte papierovými utierkami. Odstráňte prebytočný tuk, ak je to potrebné.
-
Marináda: V miske zmiešajte olivový olej, med, prelisovaný cesnak, papriku, oregano, soľ, čierne korenie a ak používate, aj cayenskú papriku. Pridajte šťavu z citróna a všetko dobre premiešajte.
-
Marinovanie: Kuracie stehná vložte do misky s marinádou a dôkladne ich obalíme. Odporúčame marinovať aspoň 30 minút, ideálne však niekoľko hodín alebo cez noc v chladničke, aby sa chute prenikli.
-
Pecenie: Rúru predhrejeme na 200 °C (180 °C s ventilátorom). Kuracie stehná položte kožou nahor na plech vystlaný papierom na pečenie alebo do pekáča.
-
Pečenie: Pečte 35 – 45 minút, alebo kým koža nie je krásne chrumkavá a kuracie mäso je prepečené. Počas pečenia je dobré stehná raz alebo dvakrát preliať šťavou, aby zostali šťavnaté.
-
Podávanie: Po upečení nechajte stehná chvíľu vychladnúť. Podávajte ich s vašou obľúbenou prílohou, ako sú pečené zemiaky, ryža alebo čerstvý šalát.
Dobrú chuť!