Tu je jeden recept na chrumkavé kuracie stehná:
Suroviny:
- 4 kuracie stehná (s kožou)
- 1/2 šálky múky
- 1/2 čajovej lyžičky cesnaku v prášku
- 1/2 čajovej lyžičky cibule v prášku
- 1/2 čajovej lyžičky papriky
- 1/2 čajovej lyžičky soli
- 1/4 čajovej lyžičky kajenského korenia (voliteľné)
- 2 vajcia
- 2-3 lyžice olivového oleja
Chrumkavé kuracie stehná recept
Postup:
- Predhrejte rúru na 200 stupňov Celzia a pripravte si plech s papierom na pečenie.
- V miske zmiešajte múku, cesnakový prášok, cibuľový prášok, papriku, soľ a kajenské korenie (ak používate). Toto je zmes na obaľovanie kuracích stehien.
- V inej miske rozšľahajte vajcia.
- Kuracie stehná opláchnite a dôkladne osušte papierovou utierkou.
- Každé stehno obaľte v múčnej zmesi, potom ponorte do vajec a znovu obaľte v múčnej zmesi. Uistite sa, že sú dobre obalené.
- Na pripravenom plechu zohrejte olivový olej. Položte kuracie stehná na plech a dajte do rúry.
- Pečte ich asi 40 – 45 minút, alebo kým nezískajú zlatohnedú farbu a vnútro dosiahne teplotu 75 stupňov Celzia.
- Po upečení nechajte kuracie stehná chvíľu vychladnúť a potom ich môžete podávať s prílohou podľa vlastného výberu.
Dobrú chuť!